Bursa'daki "Nitelikli Cinsel Saldırı" Davası - Son Dakika
Güncel

Bursa'daki "Nitelikli Cinsel Saldırı" Davası

Bursa'da, kendisini ''şeyh'' olarak tanıttığı kişilere ''nitelikli cinsel saldırıda'' bulunan sanıklara 182 yıl hapis cezası onandı.

01.04.2014 17:00  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay, Bursa'da, 2011 yılında kendisini "şeyh" olarak tanıttığı kişilere "nitelikli cinsel saldırıda" bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık hakkında verilen 182 yıl hapis cezasını onadı.

Alınan bilgiye göre, Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanık Uğur K'ya, 15 kişiye birden fazla "nitelikli cinsel saldırı" suçundan toplam 150 yıl, 4 kişiye de birer defa "nitelikli cinsel saldırı" suçundan toplam 32 yıl verilen hapis cezalarını onadı.

Sanık, böylece, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 182 yıl, ilk duruşmada da "Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet" ve "çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak" suçlarından aldığı 6 yıl olmak üzere toplamda 188 yıl hapis cezasına çarptırılmış oldu.

Ancak tutuklu sanığın "infaz yasası" gereği, cezaevinde bulunduğu süre de göz önüne alındığında 27 yıl sonra tahliye olacağı öğrenildi.

Olay

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2011 yılında temmuz ayında, merkez Yıldırım ilçesinde sözde dergahı basmış, kendisini şeyh olarak tanıttığı iddia edilen Uğur K'yı (47) gözaltına almıştı. İfadesine başvurulan 19 kişiden 8'i, kandırıldıklarını ve olaydan sonra psikolojilerinin bozulduğunu belirterek Uğur K'dan şikayetçi olmuştu. Sözde dergahta ve evinde ele geçirilen CD'lerde cinsel içerikli görüntüler olduğu belirlenen Uğur K, mahkemece tutuklanmıştı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, hakim karşısına çıkan tutuklu sanık, "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan beraat etmiş, "Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet" ve "çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak" suçlarından 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Daha önce yerel mahkemenin verdiği 6 yıllık hapis cezasını onayan Yargıtay, "cinsel istismar" suçundan da ceza verilmesi gerektiğini ifade ederek, kararı bozmuştu. Geçen yıl şubat ayında tekrar hakim karşısına çıkan tutuklu sanığa mahkeme, 15 kişiye birden fazla "nitelikli cinsel saldırı" suçundan toplam 150 yıl, 4 kişiye de birer defa "nitelikli cinsel saldırı" suçundan toplam 32 yıl hapis cezası vermişti. Uğur K'nın avukatları, temyiz başvurusunda bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'daki 'Nitelikli Cinsel Saldırı' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement