Bursa Tip 1 Diyabetliler 2. Bahar Şenliği - Son Dakika
Güncel

Bursa Tip 1 Diyabetliler 2. Bahar Şenliği

Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Bursa Tip 1 Diyabetliler Platformu tarafından Bursa Tip 1 Diyabetliler 2. Bahar Şenliği düzenlendi.

29.05.2016 16:58

Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Bursa Tip 1 Diyabetliler Platformu tarafından Bursa Tip 1 Diyabetliler 2. Bahar Şenliği düzenlendi.

Nilüfer Belediyespor Üçevler Spor Tesisi'nde düzenlenen ve renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tip 1 diyabet hastalığına ilişkin farkındalığı arttırmak istediklerini kaydetti.

Hastalığa duyarlı olunması ve önceden tedbir alınması için böyle bir organizasyon yaptıklarını anlatan Bozbey, şöyle konuştu:

"Duyarlılık ve farkındalık arttıkça geleceğe güvenle, umutla ve aydınlık içinde bakmak çok daha kolay olacaktır. Eğer bu farkındalığı, anlayışı bu tür etkinliklerle yapabilirsek hepimiz mutlu oluruz. Tip 1 diyabetlilerimizin aileleriyle bir arada bulunarak hem sorunlarını paylaşma, hem de sosyal ilişkilerini geliştirebilme imkanını bu alanlarda sağlamış oluyoruz. Çeşitli illerimizden gelen tüm konuklarımıza da teşekkür ediyorum."

Tip 1 Diyabet Platformu Başkanı Yadigar Aydın da çocuklara yalnız olmadıklarını hissettirmek istediklerini söyledi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Eren de tip 1 diyabet hastalarıyla farklı ortamlarda bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, diyabetin aslında bir yaşam biçimi olduğunu ifade etti.

Şenliği katılan çocuklar, aileleriyle eğlendi. Palyaçolarla sokak oyunları oynayan çocuklar, ebru yapım tekniklerini öğrendi. Kendilerine özel hazırlanmış yiyecekler ikram edilen katılımcılar, hafta sonunun keyfini çıkardılar.

Daha sonra Tip 1 Diyabet Platformu Başkanı Aydın, Başkan Bozbey'e desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Bozbey de günün anısına Yadigar Aydın'a çiçek verdi.

Programa İstanbul, İzmir ve Ankara'dan tip 1 diyabet hastaları ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa Tip 1 Diyabetliler 2. Bahar Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement