Bursa - Tofaş'ın Ardından Mako'da da 80 İşçi Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa - Tofaş'ın Ardından Mako'da da 80 İşçi Çıkarıldı

Bursa - Tofaş\'ın Ardından Mako\'da da 80 İşçi Çıkarıldı

Tofaş'ın ardından MAKO'da da 80 işçi çıkarıldı (ek) İŞTEN ÇIKARILAN GÖZYAŞLARIYLA FABRİKADAN AYRILDI Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde otomotiv yan sanayi üretimi yapan Mako Fabrikası'nda, ücret artışı istemiyle yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler, fabrika önünde eylem yapan arkadaşlarına gözyaşlarıyla veda etti.

25.06.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tofaş'ın ardından MAKO'da da 80 işçi çıkarıldı (ek)

İŞTEN ÇIKARILAN GÖZYAŞLARIYLA FABRİKADAN AYRILDI

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde otomotiv yan sanayi üretimi yapan Mako Fabrikası'nda, ücret artışı istemiyle yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler, fabrika önünde eylem yapan arkadaşlarına gözyaşlarıyla veda etti.

Bu işçilerin en az 15 yıllık olduğunu belirten Mako Fabrikası işçisi Serdar Mazlum, eylemleri sona erdirmek için yöneticilerin ayetler okuyarak çalışanlara iş garantisi verdiğini ve kimsenin çıkışını vermeyecekleri konusunda kendilerine söz verildiğini açıkladı. İşten çıkarılmayacaklarına dair Mako yetkililerinin kendilerine imzalı belge verdiğini hatırlatan Mazlum, şöyle dedi:

"Daha önce yapılan eylemlerden dolayı bir birimizden söz aldık. Karşı tarafın sözüne güvendik ve çalışmaya başladık. Genel müdürümüz iki ayet, bir hadis okuyarak, 'Biz mümin kardeşleriz. İçeride sırt sırta vereceğiz. Daha güzel günler bizleri bekliyor' dedi. Bizde bu sözlere güvenerek tatil günlerinde bile çalıştık. Geçmişe sünger çekildiği söylendi bize ama demek ki çekmemişler. Sendikadan istifa ettik diye işten çıkarıldık."

Fabrika içinde sendika yöneticilerinin işçilere baskı uyguladığını ve kötü davrandığını iddia eden Mazlum, "Biz bu sendikayı istemedik. Ancak işçilerin gücü bunu engellemeye yetmiyor. Türk-Metal Sendikasının sözü hala geçiyor. Bu direnci kırmak için kafa kopardılar" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa - Tofaş'ın Ardından Mako'da da 80 İşçi Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement