Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması

"Artık çağımız uzmanlık çağı. Personelin iyi yetişmiş olması yani uzmanlaşması, kamuya yapılan hizmetlerde hem kaliteyi hem de vatandaş memnuniyetini artırıyor"

10.12.2014 16:32

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Artık çağımız uzmanlık çağı. Personelin iyi yetişmiş olması yani uzmanlaşması, kamuya yapılan hizmetlerde hem kaliteyi hem de vatandaş memnuniyetini artırıyor" dedi.

Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Karaloğlu, Türkiye'de ilk defa Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığında uygulanacak olan "Profesyonel Asayiş Timleri" hakkında bilgi aldı.

Toplumun huzurunu ve güvenliği sağlayan jandarma ile polis ekiplerinin bu görevini yerine getirirken vatandaşın memnuniyetini sağlaması gerektiğini belirten Karaloğlu, "Artık çağımız uzmanlık çağı. Personelin iyi yetişmiş olması yani uzmanlaşması, kamuya yapılan hizmetlerde hem kaliteyi hem de vatandaş memnuniyetini artırıyor" dedi.

Karaloğlu, jandarma teşkilatının bugüne kadar profesyoneller ile er ve erbaşlardan oluştuğunu belirterek, "Yani askere giden evlatlarımız, Mehmetçiğimizin bir kısmı jandarma olarak vatani görevlerini yapıyordu. Şimdi jandarmamız Türkiye de ilk defa Bursa Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığında 'Profesyonel Asayiş Timleri' uygulamasına geçiyor. Bundan sonra asayiş timlerinde er ve erbaş olmayacak. Uzman bir kadroyla astsubay ve subaylar olacak" dedi.

Uzman bir kadroyla vatandaşın hizmetinde olunmasının amaçlandığını dile getiren Karaloğlu, "Bugün de gördük ki proje başarılı olmuş ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından da onaylanmış. İnşallah ülkemizde görev yapan tüm jandarma birimlerimizde de bu uygulama yaygınlaşır ve profesyonel bir kadroyla hizmet verilir. Yıllardır bu konuyu bizler kendi aramızda tartışıyorduk. Er ve erbaşın, 15 aylık askerlik süresinde jandarma adına her şeyi öğretmeniz mümkün değil. Aynı standartta bir hizmet sunmanız da mümkün değil. Ama bu projeyle aynı polis teşkilatımızda olduğu gibi meslek hayatı Jandarma olan uzman kadroyla hizmet verilecek" diye konuştu.

Karaloğlu ve beraberindekiler, konuşmaların ardından profesyonel asayiş timlerinin uygulamalı olarak hazırladıkları canlandırmayı izledi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement