Bursa Yüzbaşı ile Bir Astsubay Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Bursa Yüzbaşı ile Bir Astsubay Tutuklandı

Bursa Yüzbaşı ile Bir Astsubay Tutuklandı

Bursa'da, Abdullah Öcalan'ın cezasını çektiği İmralı Adası'nda görev yapan ve FETÖ/PDY soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yüzbaşı Hasan Ürküt, Astsubay Üstçavuş Mehmet Sarıca ve Astsubay Kıdemli Başçavuş H.U. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliye sekv edildi.

15.08.2016 20:43

Bursa'da, Abdullah Öcalan'ın cezasını çektiği İmralı Adası'nda görev yapan ve FETÖ/PDY soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yüzbaşı Hasan Ürküt, Astsubay Üstçavuş Mehmet Sarıca ve Astsubay Kıdemli Başçavuş H.U. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliye sekv edildi. Nöbetçi Sulh 1. Sulh Hakimliği'nce Yüzbaşı Hasan Ürküt, Astsubay Üstçavuş Mehmet Sarıca tutuklanırken, Kıdemli Başçavuş H.U. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TELEFONLARINDA BY LOCK HABERLEŞME SİSTEMİ

15 Temmuz darbe girişimi gecesi İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde görevli oldukları bildirilen Yüzbaşı Hasan Ürküt, Üstçavuş Mehmet Sarıca ve Kıdemli Başçavuş H.U. daha önce açığa alınmıştı. Tutuklanan Yüzbaşı Ürküt ve Üstçavuş Sarıca'nın telefonlarında FETÖ üyelerinin kullandığı haberleşme sistemi Bylock sistemi bulunduğu iddia edildi. Bu sistemin telefonlara ancak flash bellekle yüklendiği kaydedildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Üç şüphelinin mahkemede suçlamaları kabul etmedikleri, 15 Temmuz günü İmralı'da görevlerinin başında olduklarını söyledikleri belirtildi. Tutuklanan Sarıca'nın 'Darbe girişimini öğrendiğimiz zaman televizyondan takip ettik. O akşam İmralı'da her şey normaldi. Herkes görevini yaptı. FETÖ ile hiçbir bağlantımız yokturö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Yüzbaşı ile Bir Astsubay Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement