Bursasporlu Efsaneler Buluşuyor" Paneli - Son Dakika
Yerel

Bursasporlu Efsaneler Buluşuyor" Paneli

Bursaspor'un İntertoto Kupası'nda başarılı olan kadrosundan Elvir Baliç, Okan Yılmaz, Ercüment Şahin ve Mustafa Gönden ile yeşil beyazlı takımın ve A Milil Futbol Takımı'nın kaptanı Sedat Özden (Sedat 3) "Bursasporlu Efsaneler Buluşuyor" panelinde konuştu.

17.12.2014 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor'un İntertoto Kupası'nda başarılı olan kadrosundan Elvir Baliç, Okan Yılmaz, Ercüment Şahin ve Mustafa Gönden ile yeşil-beyazlı takımın ve A Milil Futbol Takımı'nın kaptanı Sedat Özden (Sedat 3) "Bursasporlu Efsaneler Buluşuyor" panelinde konuştu.

Ördekli Kültür Merkezi'ndeki panelde ilk sözü alan Mustafa Gönden, futbolda altyapının çok önemli olduğunu söyledi.

7 yıldır altyapıdaki yaş gruplarına yönelik bir organizasyon düzenlediklerini dile getiren Gönden, bu süreçte Bursaspor'a 5 oyuncu kazandırdıklarını belirtti.

Bursaspor'un ve A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Sedat Özden de kulübün kurulduğu 1963 yılında 10 yaşında olduğunu belirterek, yeşil-beyazlı kulübe sevdasının o dönemde başladığını söyledi.

Profesyonel olarak 1972 yılında Bursaspor ile sözleşme imzaladığını dile getiren Özden, "Bursaspor'da 14 yıl futbol oynadım. Ayrıca kendi takımımda ve A Milli Takım'da 8 yıl kaptanlık yaptım. Başarılı olmak için çok çalıştım" dedi.

Bursaspor forması altında 3 kez gol krallığı sevinci yaşayan Okan Yılmaz ise Türkiye'de altyapıya yeterince önem verilmediğini ifade etti.

Üst düzey bir futbolcu olduğunu ve milli takım formasını da giydiğini anımsatan Okan, altyapı eğitiminin yeterli olmaması nedeniyle top saklamayı 28 yaşında öğrendiğini kaydetti.

Attığı gollerle Bursasporlu taraftarların gönlünde taht kuran ve "unutulmazlar" arasına giren Ercüment Şahin, 12 yaşında İsviçre'de futbola başladığını, altyapı eğitimini çok iyi aldığını ve bu sayede Bursaspor gibi önemli bir takıma geldiğini söyledi.

Bursaspor'un ardından Fenerbahçe'ye transfer olan, buradan da İspanyol devi Real Madrid'e giden Elvir Baliç de Bursaspor'un futbol yaşantısında ayrı bir yeri olduğunu kaydetti.

Türk takımları ile Real Madrid arasında bir kıyaslama yapan Baliç, "Aslında kıyaslama yapabilmem imkansız. Bir kaç yıl önce Real Madrid, canlı yayın hakları için bir televizyon kanalıyla 5 yıl için 1 milyar avroya anlaştı. Ronaldo'ya 100 milyon dolar veriyor ama bunun parasını sponsorluk anlaşmalarıyla 1-2 yıl içinde çıkarıyor" dedi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursasporlu Efsaneler Buluşuyor' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement