Burundi'de Çatışma - Son Dakika
Güncel

Burundi'de Çatışma

Burundi'de güvenlik güçleri ve silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti.

23.11.2015 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burundi'de güvenlik güçleri ve silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti.

Polis sözcülerinden Moise Nkurunziza, AA muhabirine açıklamasında, hafta sonu başkent Bujumbura'da Ngagara eğlence merkezine operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ile silahlı kişiler arasında çatışma çıktığını, 4 kişinin öldüğünü bildirdi.

Burundi'de 10 yıldır iktidarda bulunan Devlet Başkanı Nkurunziza, hükümet ile silahlı gruplar arasında 28 Ağustos 2000'de imzalanan Aruşa Anlaşması'ndaki devlet başkanının yalnızca iki kez seçilebileceğine ilişkin maddeye rağmen, nisan ayında 3. kez adaylığını açıklamıştı.

Anayasa Mahkemesi de "2005'te atamayla göreve gelen Nkurunziza'nın devlet başkanı seçimi için 3. kez aday olmasının önünde yasal bir engel bulunmadığı" yönünde görüş belirtmişti.

Nkurunziza'nın resmen adaylığını duyurduğu nisan ayı sonunda muhalefet ve sivil toplum kuruluşları protesto için sokaklara dökülmüş, çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

Ülkede 21 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 69,41'ini alarak 3. kez iktidara gelen Nkurunziza, 20 Ağustos'ta yemin etmişti.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Raad el-Hüseyin, bir hafta önce yaptığı açıklamada, Burundi'nin giderek büyüyen insan hakları kriziyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek nisan ayında başlayan gösterilerden bu yana, en az 240 kişinin öldüğünü bildirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burundi'de Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement