Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Donanma Komutanlığında tören düzenlendi.

10.11.2014 17:18

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76'ncı yılı nedeniyle Donanma Komutanlığında tören düzenlendi.

Gölcük Anıt Park'ta başlayan törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gölcük Tersanesi'ne saat 09.05'te demirleyen gemilerin sirenlerinin çalmasıyla çevre yollardaki trafik akışı durdu, araçlarından inen vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı Garnizon Sinema Salonu'nda devam eden anma programına Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede,  Tersane Komutanı Tuğamiral Mehmet Şevki Şekerefeli, grup komutanları, Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, askeri ve sivil erkan, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Koramiral Kösele, yaptığı konuşmada, 1919'da Kurtuluş Savaşı'nı başlatan Atatürk'ün yaptıklarının düşünülmesini isteyerek "19 yıl içerisinde neler yaptığını düşünürseniz ve kendinizin geçtiği süreçlerle kıyaslarsanız, onun ne kadar büyük bir lider olduğunu anlayabilirsiniz" dedi.

Doç. Dr. Esma Torun Çelik'in Atatürk'ün hayatını ve ilkelerini anlatan sunum gerçekleştirdiği programda, Atatürk fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı da yapıldı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement