Büyükbelen'e 32 Yıllık Proje - Son Dakika
Güncel

Büyükbelen'e 32 Yıllık Proje

Büyükbelen\'e 32 Yıllık Proje

MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, çalışma ile Büyükbelen Mahallesi'nin içme suyu şebekesinin 2047 yılına kadar hizmet verebileceğini belirtti.

05.05.2015 13:42  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı ekipleri, Saruhanlı ilçesi Büyükbelen Mahallesi'nde altyapı çalışmaları kapsamında, vatandaşların daha hijyenik ve sağlıklı su kullanmalarına imkan tanımak ve arızalardan kaynaklanan çeşitli su kesintilerini azaltmak adına mahallenin içme suyu ana terfi hattı, şebeke hattı, depo ve depolar arası bağlantıların yenilenmesi çalışmalarını tamamladı. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç da Büyükbelen Mahallesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Büyükbelen Mahallesi'nin içme suyu konusunda yaşayacağı sorunların
önüne geçildiğini belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, çalışma hakkında bilgi verdi.

40 Yıllık Şebeke Yenilendi

MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, mahallenin 40 yıldır kullandığı içme suyu altyapısının tamamının yenilendiğini ifade etti. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, "Büyükbelen Mahallesi içme suyu ana terfi hattı, şebeke hattı ve depolar arası bağlantıların yenilenmesi işi kapsamında, 2 adet betonarme gömme depo, terfi merkezi, 5 bin 860 metre terfi hattı ve 20 bin metre şebeke hattı döşendi" diye konuştu. Koç, "Geçici kabul işlemleri tamamlandıktan sonra işletmeye alınacak yeni içme suyu şebekesinin 2047 yılına kadar hizmet verebilecek" dedi.

Tesiste Yok Yok

Kullanım ömrünü tamamlayan mevcut kargir depoların yerine, mahallenin içme suyu ihtiyacının 2 adet derinkuyu terfi merkezinden yeni yapılan 1 adet 400 metreküplük su deposu ile 1 adet 100 metreküplük depolara iletilen su ile temin edileceğini ifade eden MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, tesisteki gaz klor sistemi ile insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik esaslarına uygun temiz ve sağlıklı suyu vatandaşlarımıza sağlanacağını belirtti. Koç, iş kapsamında 2 adet debi ölçüm odası, 2 adet klor ölçüm odası, 11 adet tahliye odası, 7 adet vantuz odası, 12 adet yangın hidrantı ve 450 adet abone bağlantısının da yaptırıldığını, mahallenin geri kalan abone bağlantılarının ise MASKİ ekiplerince tamamlandığını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükbelen'e 32 Yıllık Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement