Büyükçekmece'de Medeniyetler Defilesi Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece'de Medeniyetler Defilesi Büyük Beğeni Topladı

Büyükçekmece Belediyesinin ev sahipliğinde, İstanbul Arel Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri, Mimar Gaudi’nin eserlerinden esinlenerek hazırladıkları çalışmalarını 'Medeniyetler Beşiği Anadolu Defilesi' ile görücüye çıkardı.

12.06.2014 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediyesinin ev sahipliğinde, İstanbul Arel Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri, Mimar Gaudi'nin eserlerinden esinlenerek hazırladıkları çalışmalarını 'Medeniyetler Beşiği Anadolu Defilesi' ile görücüye çıkardı.

İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencilerinin hazırladığı defile, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. Kübist ressamlar ve Art Nouveau akımının öncüsü olan ünlü mimar Gaudi'nin eserlerinden yola çıkarak tasarlanan genç ve dinamik koleksiyon, öğrenciler tarafından sergilendi.

Defileye Büyükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Bayram Ali Üner, Arel Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gözükara, Arel Üniversitesi Rektörü Mehmet Çivi, öğretim görevlileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. İlgiyle izlenen defile, konuklardan büyük beğeni topladı.

Büyükçekmece Belediyesinin her zaman üniversitelerle işbirliği yapmaktan yana olduğunu ifade eden Büyükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Bayram Ali Üner, Arel Üniversitesi ile beraber çalışmalarının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Üner konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Moda ve Tekstil Tasarım bölümü öğrencilerinin Büyükçekmece'ye bağlı Atatürk Kültür Merkezi'nde defile yapmaları bizim için çok güzel oldu. Onları zevkle izledik, çok güzel çalışmışlar emek vermişler. Hepsini kutluyorum ve tebrik ediyorum."

Defilenin hazırlanış süreci hakkında bilgi veren Arel Üniversitesi Moda Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Berkol, kısa sürede hızlı bir şekilde çalışarak defileyi hazır hale getirdiklerini söyledi.

Berkol, "Yılın başında, çocuklara da danışarak sevdikleri konu olmasını önemsiyorum. Konuyu saptıyoruz, ondan sonra konu hakkında çalışmalar yapıyoruz. Medeniyeti tanıyoruz daha sonra da o medeniyete uygun giysileri yapıyoruz. Çocuklarım çok özverili çalıştılar" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece'de Medeniyetler Defilesi Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement