Büyükçekmece Ramazan'ı Dolu Dolu Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece Ramazan'ı Dolu Dolu Yaşıyor

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Sinanoba’da düzenlenen mahalle iftarı vatandaşları tek sofrada buluşturdu.

13.07.2014 09:55

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Sinanoba'da düzenlenen mahalle iftarı vatandaşları tek sofrada buluşturdu. İftar sofrası sahne alan şair Ahmet Selçuk İlkan Büyükçekmecelilere keyifli dakikalar yaşattı.

Büyükçekmece Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği mahalle iftarlarına Sinanoba'da devam edildi. Barış Manço Parkı'ndaki iftar yemeğine 3 bin kişi katıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, iftar hazırlıklarıyla bizzat ilgilendi. Vatandaşların arasına girerek tek tek selamlayan Akgün, belediye görevlilerinin yazılı olarak topladığı dilek ve şikayetleri de değerlendirdi.

"PAYLAŞMAK MANEVİYATI ARTTIRIR"

"Paylaşmak maneviyatı arttırır" diyen Başkan Hasan Akgün, Ramazan ayı paylaştıkça güzelleşir. İster binlerce kişi, isterse 3 kişi aynı sofrada, Allah'ın verdiklerini paylaşmak aramızdaki dayanışmayı arttırır. Sizlerle aynı sofrada olmaktan mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki Ramazan aylarında yine aynı sofrada buluşmayı temenni ediyorum. Belediye olarak 24 saat esasına dayalı olarak çalışıyoruz. Sizlere hizmet için buradayız. Bölgedeki çalışmalar tüm hızıyla devam edecek. Kapımız 24 saat açıktır. Eleştirilerinize her zaman değer vererek daha iyi hizmet için elimizden gelenin en iyisini yapmak görevimizdir" dedi.

ŞİİRLER EŞLİĞİNDE ŞARKILAR

İftar yemeğinden sonra orta oyunu ve şiir dinletisi ile güzel bir gece geçiren Sinanobalılar, zaman zaman şiir ve şarkılara eşlik etti. Müzik dünyasında "melodi şiir" akımını başlatan Ahmet Selçuk İlkan, izleyenlere duygu dolu bir gece yaşattı. 'Islak mendil', 'kahır mektubu', 'anılar', 'bir gülü sevdim', 'seninle aşkımız eski bir roman' ve 'liselim' gibi yüreklerde yer eden eserlerini şiir dinletisi ile seslendiren İlkan'a, Sinanobalılar da eşlik etti.

"GÖNÜLLERDE TAHT KURDU"

Dinleti sonrası Ahmet Selçuk İlkan'a bir buket çiçek takdim eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi, "Ahmet Selçuk İlkan, bizim bugüne kadar dinlediğimiz pek çok şarkının söz yazarı, bestekarıdır. Kendisi ayrılıkların şairi, yalnızlıkların ozanı olarak bu ülkenin gönlünde taht kurdu. Mimaroba ve Sinanoba halkının böylesine yoğun ilgi göstermesi, sanata ve sanatçıya verdiği değerin göstergesidir. Sizlere ve Ahmet Selçuk İlkan'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece Ramazan'ı Dolu Dolu Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement