Büyüközer: "Umre'de 'Helal' Beslenmeye Dikkat Edilmeli" - Son Dakika
Güncel

Büyüközer: "Umre'de 'Helal' Beslenmeye Dikkat Edilmeli"

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, "Helal yaşam sistemi içerisinde bir Müslüman için büyük önem taşıyan Umre ibadeti gerçekleştirilirken yediklerimiz, içtiklerimiz konusunda da Allah’ın ’Helal ve Tayyib’ emrine uygun bir beslenme programı içinde olmalıyız" dedi.

16.04.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, "Helal yaşam sistemi içerisinde bir Müslüman için büyük önem taşıyan Umre ibadeti gerçekleştirilirken yediklerimiz, içtiklerimiz konusunda da Allah'ın 'Helal ve Tayyib' emrine uygun bir beslenme programı içinde olmalıyız" dedi.

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, Umre ibadetinde 'Helal ve Tayyib' beslenme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Büyüközer, "Helal yaşam sistemi içerisinde bir Müslüman için büyük önem taşıyan Umre ibadeti gerçekleştirilirken yediklerimiz, içtiklerimiz konusunda da Allah'ın 'Helal ve Tayyib' emrine uygun bir beslenme programı içinde olmalıyız. Umre yolculuğunda uçaktan başlayarak, ibadet mekanları, konakladığımız otel de dahil olmak üzere helal ve sağlıklı bir beslenme programımızın olması kaçınılmazdır. Günümüz koşullarında umre organizasyonu yapan firmalar yemeklerini catering firmalarına yaptırmaktadırlar. Buralarda ise İslami usule göre kesilmemiş çoğu Latin Amerika'dan ithal edilen tavuklar, helal sertifikasız ve sağlık açısından sıkıntıları olan gıdalar kullanılmaktadır. GİMDES olarak catering firmalarını denetleyerek, gerektiğinde uygun olmayan gıdaları değiştirterek siz değerli Helal ve Tayyib umre gönüllülerine; beslenme programlarının GİMDES kefaletinde olacağını taahhüt ediyoruz" dedi.

Geçen 2 yıl Umre programlarına dahil olanların dönüşte "Hayal edemiyeceğimiz kadar müstesna bir umre yaptık" ifadesini kullandıklarını belirten Büyüközer, "GİMDES olarak bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Umre programını, yıllardır Hac ve Umre programları düzenleyen bir turizm firması yönetiminde gerçekleştireceğiz. Bu organizasyonda yolculuk başlangıcından, yani gidiş uçak yolculuğunun başından, dönüş uçak yolculuğunun sonuna kadar bütün gezi ve konaklama dahil helal ve sağlıklı bir beslenme programı içerisinde bir Umre ibadeti düşünen helal gıda isteklileri için çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Programları hakkında bilgi veren Büyüközer, "21-30 Mayıs günleri arasında gerçekleştirilecek 3. Umre programımızda THY ile yolculuk yapılacak. Program Medine-i Münevvre'den başlayacak, Mekke-i Mükerreme'de tamamlanacaktır. Rehber Hocamız Saadettin Ekinci Hocamız, Hizmetlerden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Gıda Mühendisi Ali Kaygısız hazır bulunacak. Konu ile ilgili detaylı bilgiye sitelerimizden ulaşa bilirsiniz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyüközer: 'Umre'de 'Helal' Beslenmeye Dikkat Edilmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement