Büyükşehir Belediyesi 14 İlçede ASMEK Açacak - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi 14 İlçede ASMEK Açacak

Büyükşehir Belediyesi 14 İlçede ASMEK Açacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mitat Yolcu, Bütünşehir Yasası ile 14 ilçede ASMEK açılacağını bildirdi.

15.08.2014 09:50  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yolcu, Bütünşehir Yasası'ndan sonra ilçelerde ASMEK açılması yönündeki çalışmalara Akseki ilçesinden başladıklarını kaydetti.

Akseki'de Halk Eğitim Merkezi ek binasında ASMEK açmayı planladıklarını anlatan Yolcu, bilgisayar kursu için sınıf oluşturduklarını, ilerleyen dönemde diğer sınıfları da tamamlayıp, ekim ayında kurs binasını hizmete sunacaklarını açıkladı.

ASMEK'te çocuk kültür merkezinin de hizmet vereceğini belirten Yolcu, şöyle konuştu:

"6-14 yaş grubunda yabancı diller, Türkçe bilgisi, matematik gibi kurslar verilecek. Bayan kursiyerlerin 3-6 yaş grubu çocuklarına bakacağız. Kültür sanat, el sanatları, okuma yazma, Kur'an, Arapça, müzik, halk oyunları kursları açacağız. Vatandaşların istekleri doğrultusunda ilçeye uygun tarım ve hayvancılık kursları da açılacak. İstihdama yönelik kurslar ön planda tutuldu. ASMEK'te Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalı kurslarımız ücretsiz olacak."

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal da ASMEK binasının en yakın zamanda hizmete gireceğini, kursların toplumun mesleki, sanatsal, kültürel, kentsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağladığını vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi 14 İlçede ASMEK Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement