Büyükşehir Belediyesi'nden "Ansan" Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi'nden "Ansan" Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Sanatçılar Derneği'nin (ANSAN) Kalekapısı'ndaki alandan tahliyesinin, amacına uygun kullanılmadığı için yapıldığını açıkladı.

21.07.2014 16:37  Güncelleme: 16:44

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Sanatçılar Derneği'nin (ANSAN) Kalekapısı'ndaki alandan tahliyesinin, amacına aykırı kullanımın ortaya çıkmasından dolayı hukuki zorunluluk olduğunu bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ANSAN'ın, Antalya Büyükşehir Belediyesinin sadece sanatsal etkinlikler yapması ve bunlara ekonomik destek sağlayabilmesi için tahsis ettiği alanda, yıllardır hiçbir bedel ödemeden faaliyet gösterdiği belirtildi.

"Tahsis amacı, Antalya'nın kültürel ve sanatsal etkinliklerinin en iyi şekilde yapılmasıyla ilgilidir" denilen açıklamada, "Antalya Büyükşehir Belediyesinin kayıtlarına göre bu derneğin senelerdir bir tek sanatsal faaliyet icra etmediği görülmüştür. Amacına aykırı bir kullanım ortaya çıkması ve sözleşme hükümleri gereğince, tahsisin iptali hukuki bir zorunluluk olmuştur" ifadesi kullanıldı.

ANSAN tarafından bugün yapılan basın açıklamasında, tahsisin iptalinin nedeni olarak "13. Akdeniz Şiir Festivali'nde Antalya Büyükşehir Belediyesinin logosunun kullanılmaması" gösterilmek istendiği bildirilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Bu durumun gerçekle ilgisi yoktur. Tahsisin iptali, tamamen tahsis amacına aykırı kullanım nedeniyledir. Ayrıca açıklamada Antalya Büyükşehir Belediyesinin destek olmadığı için logosunun kullanılmadığı beyanları da çok şaşırtıcıdır. Senelerdir bir kuruş ödemeden Antalya'nın en güzel yerinde faaliyetlerini sürdürebilme imkanını sağlayan Büyükşehir Belediyesinin desteğini gözardı etmeleri, kendilerinin yapmadıkları ve yapmaya niyetli olmadıkları sanatsal etkinliklerin ayıbını örtme girişiminden başka bir şey değildir."

Açıklamada, söz konusu alandan elde edilecek gelirle şehit ve gazi çocuklarının eğitim masraflarının karşılanmasının planlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu alandaki faaliyetlerin hiçbir sanatsal etkinliğe katkı sağlamadığını görmek, Antalya'nın kültürel ve sanatsal etkinlikleri adına fevkalade üzücüdür. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tahliyenin gerçekleşmesinden sonra bugüne kadar sanatsal hiçbir etkinliğe faydası olmayan bu alanın gelirleriyle şehitlerimizin ve gazilerimizin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanması için gereken adımlar atılacaktır." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi'nden 'Ansan' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement