Büyükşehir'den Farkındalık Paneli - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir'den Farkındalık Paneli

Büyükşehir\'den Farkındalık Paneli

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engellilere yönelik farkındalık paneli düzenledi.

17.05.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen farkındalık paneline Vali Yardımcısı Aylin Kırcıduman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Okay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, ve il genelindeki engelliler ve yakınları katıldı.

Panelin açılış konuşması yapan Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Okay, Büyükşehir Belediyesi'nin engelliler haftası kapsamında bir çok etkinlik gerçekleştirdiğini söyledi.

Engellilerin farkındanlığı konusunda toplum olarak hassas olamadıklarını vurgulayan Okay, şunları söyledi: "Maalesef engelli kardeşlerimizin kamu kurum binalarında daha doğrusu yaşamın her alanında çok rahat yaşadıklarını söyleyemiyorum ben. Bu konuda gerçekten çok ciddi eksikliklerimiz var. Batıdaki bir çok ilde engellilere yönelik hassasiyeti görünce bizim burada eksikliğin olduğunu görüyoruz. Bu konuda çok yasal düzenlemeler yapıldı. Ama maalesef bir ilgisizlik duyarsızlık devam ediyor. Ama bundan sonra inşallah toplum olarak engelli vatandaşlarımızın yanında olacağız. "

Konuşmanın ardından yerlerini alan panelistler engellilerin toplumdaki yerini konu başlıkları ile anlattı.

SİVEREK'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Siverek'te ise belediye çalışanları, engeliler derneği ile rehabilitasyon eğitim merkezini ziyaret etti.Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı ile beraberindekiler, dernek ile rehabilitasyon merkezindeki eğitim alan engellilere karanfil dağıttı, sorunlarını dilendi.Postacı, yaptığı açıklamada, belediye olarak engellilere sosyal aktiviteler sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ziyarette engellilerin sorunlarını dinlediklerini hatırlatan Postacı, sorunların en kısa zamanda çözümü için ellerinde gelini yapacaklarını ifade etti.

YGM GENÇLİĞİNDEN ANLAMLI ZİYARET

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Yenişehir Gençlik Merkezi de, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle özel rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek, üye gençlerini burada bulunan çocuklarla buluşturdu.

YGM'de kurslara devam eden üye gençler ile beraber gerçekleştirilen ziyaretteki amacın, gençlere engellilerin dünyasını tanıtmak ve onlara hayatın başka yönlerini anlatmak olduğu açıklandı.

Çeşitli ikramların da yapıldığı ziyarette YGM'li gençler engelli çocuklara davul-zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi. Ayrıca YGM Halkoyunları ekibi de buluşmada hünerlerini sergiledi. Gençlerle birlikte eğlenen engelli çocukların mutlulukları program boyunca yüzlerine yansıdı.

Ziyaret ile ilgili bir değerlendirme yapan Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah Canbeyli, "Üye gençlerimize çeşitli etkinliklerin yanı sıra bu tür ziyaretleri gerçekleştirmemizin amacı, aslında yaşadığımız hayatın en büyük sınav olduğunu vurgulayarak, şükretme duygusunu ön plana çıkarma düşüncesi ve bu düşünce içerisinde gençlerin davranışlarını gözden geçirmelerini sağlamak" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü V. Murat Önen ise, "Gençlik Merkezlerimiz bildiğiniz üzere gençlerle birlikte güzel etkinliklere imza atıyor. Dünya Engelliler Haftasında yapılan bu ziyaret gayet anlamlı. Engellilerimizin daima yanındayız" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Büyükşehir'den Farkındalık Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement