Büyükşehir'den Tarımsal Kalkınma Hamlesi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Tarımsal Kalkınma Hamlesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Genel Sekreter Mustafa Yalçın ve Tarım İl Müdür Yardımcısı Erkan Alkan'ın yanı sıra ilgili bürokratlarla birlikte Bünyan Büyük Tuzhisar'daki Sivritepe Mevki ve Pınarbaşı Pazarören Çiftçi Eğitim Merkezi'nde incelemede bulundu.

19.05.2015 16:50

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Genel Sekreter Mustafa Yalçın ve Tarım İl Müdür Yardımcısı Erkan Alkan'ın yanı sıra ilgili bürokratlarla birlikte Bünyan Büyük Tuzhisar'daki Sivritepe Mevki ve Pınarbaşı Pazarören Çiftçi Eğitim Merkezi'nde incelemede bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarım İl Müdürlüğü'nün bir protokolle Büyükşehir Belediyesi'ne devretmek istediği meyveliği gezen Çelik, tatil gününden yararlanarak, kırsal bölgelerde ekonomiye kazandırılacak alanlarda inceleme yaptıklarını ifade etti.

160 dönüm araziye kurulu alanda, başta kiraz ağaçları olmak üzere çok çeşitli meyve türleri olduğunu belirten Çelik, "İl Özel İdaresi tarafından, bölgedeki meyveciliği geliştirmek ve halka ekonomik katkı sağlamak amacıyla kurulun bu tesis, bakımsızlıktan adeta kurumak üzere. Bir an önce burayı devralıp bakımını yaparak ekonomiye katmak ve istihdam sağlamak istiyoruz. Bu nedenle Tarım İl Müdürlüğü'nün işbirliği davetini memnuniyetle kabul ettik. Böylece hem memleketimizin bir kaynağı heba olmaktan kurtulacak hem de bölge halkı için istihdam sağlamış olacağız" diye konuştu.

Çelik daha sonra beraberindekilerle birlikte Pınarbaşı Pazarören'e geçerek burada İl Özel İdaresi'nin kapanmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne geçen 1150 dönümlük araziye kurulu Pazarören Çiftçi Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Pınarbaşı Ziraat Odası Genel Sekreteri Süleyman Dursun'un da katıldığı gezi ve incelemelerin ardından bir değerlendirme yapan Çelik, bu bölgelerin 'insanları doğduğu yerde doyurmak' hedefinin bir parçası olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Tarımsal Kalkınma Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement