Büyükşehir İlçelerdeki Sıhhi Tesisatçılara Eğitim Veriyor - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir İlçelerdeki Sıhhi Tesisatçılara Eğitim Veriyor

Büyükşehir İlçelerdeki Sıhhi Tesisatçılara Eğitim Veriyor

Antalya’nın Demre ilçesinde faaliyet gösteren ve Esnaf Odası’na kayıtlı sıhhi tesisatçılara, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü tarafından eğitim semineri verildi.

13.02.2015 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre ilçesinde faaliyet gösteren ve Esnaf Odası'na kayıtlı sıhhi tesisatçılara, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü tarafından eğitim semineri verildi.

Demre Esnaf Odası ile ASAT Kanalizasyon Daire Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerine Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özen, Büyükşehir Belediyesi Demre Hizmet Birimi Koordinatörü Veli Sertbaş ve ilçede esnaf odasına kayıtlı olan sıhhi tesisatçılar katıldı.

ASAT Kanalizasyon Daire Başkanlığı'nda görev yapan İnşaat Teknikeri Oğuz Kaan Çatal'ın verdiği seminerde ilçede devam eden altyapı çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Demre'de kanalizasyon ve arıtma sisteminin kısa bir süre sonra tamamlanacak olduğuna dikkat çeken Çatal, sistemin tamamlandıktan sonra binalara bağlantılar yapılacağını belirterek, "2560 sayılı Yasa ve Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmenliği gereğince, kanalizasyon şebekesi bulunan cadde ve sokaklardaki tüm taşınmazların kanalizasyon şebekesine bağlanması zorunlu. Bu bağlantıların kurallarını, nereleri nereye bağlayacağız bunları hep birlikte kararlaştıracağız" dedi.

Kanalizasyon şebekesi ile atıksu sisteminin tamamlanmasının ardından binalara bağlantıları, sadece sertifikasını alan sıhhi tesisatçıların yapacağını vurgulayan Çatal, "Bu konuda yetkili sadece siz olacaksınız. Tabi bunları kuralına göre yapmanız gerekiyor. Bağlantılarda yapılacak olan harcamalar ise bina sahipleri tarafından karşılanacak" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir İlçelerdeki Sıhhi Tesisatçılara Eğitim Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement