Büyükşehir, Restorasyon ve Müzecilik Fuarı'na Katıldı - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir, Restorasyon ve Müzecilik Fuarı'na Katıldı

Büyükşehir, Restorasyon ve Müzecilik Fuarı\'na Katıldı

Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü çalışanları Uluslararası HERITAGE Restorasyon Arkeoloji Müzecilik Teknolojileri Fuarı'na katıldı

13.02.2015 16:28  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'na bağlı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel, Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu'ndan (KUDEB) Bahadır Yıldız ve Seyfettin Karaosmanoğlu, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen HERITAGE Restorasyon Arkeoloji Müzecilik Teknolojileri Fuarı'na katıldı.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİLER

Ülkemizin tarih ve sanat varlığının korunması, saklanması ve gelecek yıllara aktarılmasına yönelik çalışan kurum ve kuruluşlar ile sektörle ilgili tedarikçilerin bir araya getirilmesini sağlamak üzere düzenlenen HERITAGE Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı ve Konferansları'na katılan Büyükşehir Belediyesi uzmanları, firmalar, özel sektör ve kamu kuruluşları temsilcileriyle fuarda bir araya geldi.

ULUSLARARASI DÜZEYDE BİR FUAR

Restorasyon, arkeoloji ve müzecilikle ilgili birçok konferansa da katılım gösteren Büyükşehir Belediyesi uzmanları, alanlarındaki birçok konuya ilişkin bilgi ve tecrübe edindi. Türkiye'den ve dünyadan müzecilik, restorasyon ve arkeoloji çevrelerinin önemli isimlerinin katıldığı Kültür ve Turizm Bakanlığı sponsorluğuyla düzenlenen fuarda, Büyükşehir Belediyesi uzmanları, Baksı Müzesi'nin kurucusu Prof. Hüsamettin Koçan, GDP – Museums &Exhibitions firmasının yöneticisi Çek mimar Boris Micka, Lord Vakfı Sergilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maria Piacente ve TAMSCHICK Media CEO'su Mark Tamschick ve Atelier Brückner'in kurucusu ve kreatif yönetmeni Üwe Brückner gibi pek çok isimden restorasyon, arkeoloji ve müzecilikle ilgili dünya çapında yapılan çalışmalara yönelik bilgi alışverişinde bulundu.

ALANDAKİ DEĞİŞİM VE GELİŞMELER TAKİP EDİLİYOR

Kültür mirası konusunda hizmet veren kamu ve özel sektör kuruluşlarına şu an dünyada mevcut olan sistemleri, yöntemleri, teknikleri ve teknolojileri tanıtacak bir platform olan HERITAGE Fuarı, restorasyon, arkeoloji ve müzecilik alanlarındaki teknolojik değişim ve gelişmelerin belirlenip ilgili kurumlarla, fuar katılımcısı olan kuruluşların vizyonlarını genişletilmesine katkı sağladı. Bu kapsamda ulusal ve uluslar arası birçok fuara katılım gösteren Büyükşehir Belediyesi şube müdürlükleri, bilgi ve vizyonunu geliştirmek, dünyada sektörel bazda neler olup bittiğini takip etmek amacıyla fuarlara katılım gösteriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir, Restorasyon ve Müzecilik Fuarı'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement