Büyükşehirden Kurşunlu Göletine Su Takviyesi - Son Dakika
Güncel

Büyükşehirden Kurşunlu Göletine Su Takviyesi

Büyükşehirden Kurşunlu Göletine Su Takviyesi

İnegöl’ün Kurşunlu Mahallesi'nde Çayköy mevkiindeki derenin suyunun bir kısmı BUSKİ tarafından kapalı sistem isale hattı ile su Kurşunlu göletine taşındı.

20.06.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl'ün Kurşunlu Mahallesi'nde Çayköy mevkiindeki derenin suyunun bir kısmı BUSKİ tarafından kapalı sistem isale hattı ile su Kurşunlu göletine taşındı. İlave su ile Kurşunlu göletindeki su seviyesinin korunması ve çilek tarlalarının sulanması sağlanacak.

Kurşunlu Sulama Kooperatifi Başkanı Burhanettin Aras ile birlikte Kurşunlu göletine giden Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ilave su çalışmasının tamamlandığını kamuoyuna duyurdu. Çelik, "Kurşunlu'da 4-5 bin dönümün üzerinde çilek üretimi yapılıyor. Bu çileklerin kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalması üzerine durumu büyükşehire bildirdik. Seçimden önce bu borular gelmişti. 5 bin 200 metre uzaklıktan gelen bu borular, 1 buçuk milyon TL'lik bir yatırımla döşendi. Çayköy deresi suyunun yüzde 40'ı göletimize akıyor. Bunun baş tarafında yapılacak birkaç işlem daha var. Onları yaptıktan sonra bu gördüğünüz su yüzde 60 daha artacak" dedi.

Kurşunlu Sulama Kooperatifi Başkanı Burhanettin Aras ise, "2013 yılında aşırı kuraklıktan dolayı göletimizde sulama yapmak için suyumuz yoktu. Göletimizde yüzde 10 civarında bir suyumuz vardı, fakat bu bizim sulama şansımızı sıfıra indirmişti. Bu konuda imza toplayıp DSİ'ye götürdük. Fakat oradan olumsuz cevap aldık. Bize suyu alacağımız bölgeye 2040 yılında baraj yapacaklarını söylediler. Fakat sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim arkamızda durdu. Kurşunlu'nun sulama sıkıntısını ortadan kaldırdı. Çayköy deresinden 5 bin 200 metrelik mesafeden buraya su taşıdılar. Şu anda akan su yüzde 40 seviyesinde. Sulama sıkıntımız tamamen ortadan kalkıyor. Bu su bizim için ikinci gölet" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükşehirden Kurşunlu Göletine Su Takviyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement