Büyükşehrin Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehrin Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor

Büyükşehrin Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin seçimlerin ardından kırsal ve merkezde başlattığı yol yapım çalışmaları sürüyor.

21.09.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, seçimlerin ardından başkan olarak görev yaptığı 5 aylık sürede kent genelinde; 108 kilometre soğuk asfalt ve 228 bin metrekare sıcak asfalt yol yapımı, 54 km beton yol yapımı, 954 kilometre stabilize yol yapımı ve 66 bin metrekare parke taşı döşenmesi yapıldığı belirtildi.

Nüfusunun yüzde 45'i kırsal kesimde yaşayan; köy ve mezralarıyla 3 bine yakın yerleşim birimi bulunan Şanlıurfa'da yeni adıyla mahalle olan köy, ilçe ve il merkezindeki yolların yapım, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

Yeni Büyükşehir Yasası ile 15 metrenin üstündeki yollar ile köylere ulaşımı sağlayan yolların sorumluluğunu üstlenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında 5 ayda; 108 kilometre soğuk asfalt ve 228 bin metrekare asfaltlama, 54 km beton yol yapımını 954 kilometre stabilize yol yapımını ve 66 bin metrekare parke taşı döşedi.

Yol ağı itibariyle Türkiye'nin ilk 10 ili arasında bulunan Şanlıurfa'nın daha rahat ve daha modern bir Şanlıurfa için çalışmalarını sürdüren büyükşehir belediye ekipleri son olarak Karaköprü İlçesine Bağlı Esemkulu ve İsaören Köylerinin yolları ve ayrıca okullarının yolları asfaltladı. Ekiplerce; bozuk yollarda da yamalama çalışmalarını gerçekleştirdi.

EMNİYETİN EK HİZMET BİNASINA PARKE TAŞI

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın planlı bir şekilde yürüttüğü çalışmalar kapsamında, büyükşehir belediyesinin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren yöre halkı, "Allah sizden razı olsun. Biz sizden ve yaptığınız işten çok razıyız. Şimdiye kadar kimse böyle bir çalışma yapmamıştı. Köyün etrafı, köy meydanı, cami ve okul yollarını yaptınız" dedi.

Yol çalışmalarının yanında farklı noktalarda da hizmet veren Fen İşleri Daire Başkanlığı, Şanlıurfa merkezde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü'nün ek hizmet binası bahçesinin 4 bin metrekarelik alanına da parke taşı döşeyerek, ŞUTİM civarında da çalışmalara başlanacağı kaydedildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Büyükşehrin Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement