Buz Pateni Federasyonu'ndan "Milli Tulum" - Son Dakika
Spor

Buz Pateni Federasyonu'ndan "Milli Tulum"

Buz Pateni Federasyonu\'ndan "Milli Tulum"

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, gönüllü bir tasarımcı tarafından dünyanın en dayanıklı malzemeleri kullanılarak dizayn edilen yeni buz pateni tulumunu sosyal medya hesabından paylaştı.

09.11.2015 16:16

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, gönüllü bir tasarımcı tarafından dünyanın en dayanıklı malzemeleri kullanılarak dizayn edilen yeni buz pateni tulumunu sosyal medya hesabından paylaştı. Tulumda yer alan 'yerli' ve 'milli' motifler ilgi çekti.

Baykan, sosyal medya hesabından Uluslararası Buz Pateni Federasyonu'nun (ISU) ilginç kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. ISU standartlarına göre sporcu tulumlarının arkasına tek parça Türk Bayrağı olması kuralı getirildiğini açıklayan Baykan, söz konusu karar, sporcunun düşmesi halinde Türk bayrağının yere geleceği düşünülerek itiraz edildiğini belirtti. Baykan, yapılan itirazdan sonra alınan kararın "Bayrağı anımsatan görsel olabilir" yönünde değiştirildiğini bildirdi.

Gelişmelerin ardından Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nun (TBPF) harekete geçtiğini belirten Baykan, gönüllü bir tasarımcı tarafından dünyanın en iyi malzemeleri kullanılarak dizayn edilen yeni tulumu takipçileriyle paylaştı. Baykan, "Tulumda sol kol üzerine Selçuklu motifi, 'hız versin' diye, bacak turkuaz devletimizin resmi, 'rengi güç versin' diye, sırtta özel izin alınarak İngilizce karakter kullanılmadan yazılan Türkiye yazısı ve Ay-Yıldız, milletimizin onurunu temsil ediyor. Federasyon başkanımız Dilek Okuyucu'yu çabalarından dolayı takdir ederek, bu inanç ile başarılarımızın bizi zirveye çıkaracağını umuyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Buz Pateni Federasyonu'ndan 'Milli Tulum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement