BYEGM'den Ulusal Fotoğraf Portalı Projesi - Son Dakika
Güncel

BYEGM'den Ulusal Fotoğraf Portalı Projesi

BYEGM tarafından başlatılan proje kapsamında MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arasında fotoğraf arşivi paylaşımı protokolü imzalandı.

21.08.2014 16:33  Güncelleme: 16:38

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) arasında fotoğraf arşivi paylaşımı protokolü imzalandı.

BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, protokol imza töreninde, kurumun başlattığı Ulusal Fotoğraf Portalı projesi kapsamında ilk adımı attıklarını belirtti.

Daha önce kurum arşivindeki 450 bin fotoğrafı dijitalleştirdiklerini hatırlatan Karakaya, Türkiye'de çoğunluğu koleksiyonerlerin ve kurumların elinde olan büyük bir fotoğraf arşivi bulunduğunu ve bunun gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti.

Karakaya, bu kapsamda ilk adımı YEĞİTEK'in 75 bin fotoğrafını dijital ortama kazandırarak atacaklarını belirterek, "Umut ediyorum Türkiye fotoğrafçılık tarihi açısından güzel bir adım olur" dedi.

YEĞİTEK Genel Müdür Vekili Dinçer Ateş de 1951 yılından itibaren sahip oldukları farklı konulardaki fotoğraf ve film arşivini BYEGM'ye emanet ettiklerini anlattı.

Bu protokolle, arşivin dijital kopyasını 1 milyon 150 bin öğrenci ve öğretmenin erişimine açacaklarını da belirten Ateş, bunun yanı sıra BYEGM arşivlerindeki eğitimle ilgili kısımları kullanacaklarını bildirdi.

Ateş, "Son derece önemli ve verimli bir işbirliği oldu" ifadesini kullandı.

-Ulusal Fotoğraf Portalı Projesi

Projeyle farklı yerlerde bulunan tarihsel, kültürel ve sanatsal değeri olan fotoğraf ve diğer görsel malzemelerin bir araya getirilerek dijital ortama aktarılması ve Türkiye'nin görsel hafızasının gelecek nesillere ulaştırılması planlanıyor.

Protokol ise YEĞİTEK'in arşivindeki 75 bin negatif slayt ve 5 bin 500 hareketli filmi projeye dahil ediyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BYEGM'den Ulusal Fotoğraf Portalı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement