Çadır Kentte Anne Sütünün Önemini Anlattılar - Son Dakika
Yerel

Çadır Kentte Anne Sütünün Önemini Anlattılar

Çadır Kentte Anne Sütünün Önemini Anlattılar

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Kadın Meclisi üyeleri “anne sağlığı ve anne sütünün önemi” konulu el broşürü dağıtarak çadır kentteki kadınları bilgilendiriyor.

15.09.2015 08:35

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Kadın Meclisi üyeleri "anne sağlığı ve anne sütünün önemi" konulu el broşürü dağıtarak çadır kentteki kadınları bilgilendiriyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen yetkililer, çadır kentte "anne sağlığı ve anne sütünün önemi" konulu seminer vermiş ancak yeterli kitleye ulaşamamıştı. Yetkililer kadın meclisi üyeleri ile yaptığı toplantıda konunun önemi üzerinde durmuş ve getirilen el bro ere ulaştırılması gerektiğini iletmişti. Bunun üzerine kadın meclisi üyeleri on mahallenin kadın temsilcileri ile toplantı yaparak, tüm çadırlara gidilerek el broşürlerinin dağıtım ve anlatımı konusunda karar aldı. Mahalle temsilcileri yeteli broşür alarak çadır çadır dolaşarak el ilanı dağıtım bayanları aydınlatmaya çalıştı. Kadın meclisi üyeleri "anne sağlığı ve anne sütünün önemi" konusunda şu bilgileri aktardı:

"Anne sağlığı her şeyden önemlidir. Sağlıklı gelecek nesiller doğurmak için önce sağlığınızı korumanız gerekmektedir. Bunun için başta temizlik ve gereken kontörleri yapmanız ve hekiminiz ile iyi bir diyalog gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bununla birlikte hamilelik dönemi ve sonrası için dikkat etmeniz gereken kurallara uymanız ve kendinizi korumanız gerekir. Daha sonra doğumdan sonraki çocuğunuza vermeniz gereken süt konusunda hassas davranmanız gerekmektedir. Anne sütü ile beslenen bebeklerde enfeksiyon hastalıkları daha az görülmekte, beyin gelişimi daha iyi olmakta, alerjik hastalıklar, ishal ve solunum yolu hastalıkları ve hatta ileri yaşlarda kanser gibi hastalıklar daha az bildirilmektedir. Emziren annelerde ise meme kanseri, yumurtalık kanseri ve kansızlık daha az görülmektedir. Anne sütü özel yapıda, sindirimi kolay ve enfeksiyondan koruyucu nitelikleri zengin bir protein içeriğine sahiptir. Anne sütünde protein ve minerallerin inek sütüne göre daha az olması, sindirim ve böbrekler açısından bebeğin yüklenmesini önler. Anne üstündeki demir, çinko gibi minerallerin emilimi, inek sütüne göre çok daha fazla, örneğin demir için beş katıdır. Anne sütünde sindirimi kolay doymamış yağ asitlerinin oranı yüksektir. Beyin ve sinir sistemi için şart olan temel ve zorunlu yağ asitleri ise inek sütüne göre 8 kat olup, ilk 4 ay boyunca bebek tarafından sentezlenememektedir."

Kadın Meclisi Sekretarya Sorumlusu Esra el Salih, yapılan çalışmalarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bir hafta önce Şanlıurfa'dan doktorlar gelerek, kadınları şu konularda seminer vererek bilgilendirdiler. Anne sağlığı, gebelikte dikkat edilecek hususlar ve anne sütünün önemi. Seminerde bu konularla ilgili bilgi alış verişinde bulunuldu. Seminer bitiminde bizlere bu konuları içeren broşürler bıraktılar. Bizler de bir toplantı yaparak mahalle temsilcilerimize broşürleri dağıtılmasını ve bu konuyla ilgili bayanların bilinçlendirmesini gerçekleştirdik. Çünkü seminerin yapıldığı gün seminere gelmeyen bayanları bu şekille bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Temennimiz odur ki dağıtılan bu broşürlerle bayanları bilgilendirmiş olalım. Kadın meclisi olarak her ay böyle bir etkinlik yapmaktayız." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çadır Kentte Anne Sütünün Önemini Anlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement