Çadır Kentte Yaz Konserleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Çadır Kentte Yaz Konserleri Başladı

Çadır Kentte Yaz Konserleri Başladı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Kobanili Kürtlerin ağırlandığı çadır kentte yaz konserleri başladı.

22.05.2015 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Kobanilileriçin yaptırılan 35 bin kişi kapasiteli Türkiye'nin en büyük AFAD Konaklama Tesisinde Suruç Kaymakamlığı tarafından sığınmacıların moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla düzenlenen yaz konserleri başladı.

Suruç Çadır Kenti Kurs Birimi'nin organizasyonunda düzenlenen yaz konserlerinin ilki eğitim alanında oluşturulan özel platformda gerçekleştirildi. Düzenlenen konsere Kamp Müdürü Mehmet Han Özdemir Kamp merkezi yönettim yardımcısı Abdurrahman aksu, Mahmut Aksu, İskender Yüksel, Kurs Hizmetleri Sorumlusu Sami Kılıç AFAD yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Müzik bölümü öğrencilerinden oluşan minik kursiyerler yaklaşık iki ay içeresinde öğrendiklerini sahne performansıyla sergileyerek Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyleyerek hünerlerini gösterdi.

Çadır kentte kalan binlerce sığınmacının konserin başlamasına saatler kala konser alanını doldurarak etkinliğe büyük ilgi gösterdiler. Yaklaşık üç saat süren konserde KobanililerTürkçe ve Kürtçe söylenen türküler eşliğinde halay çekip doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

ÇİFTÇİ: KONSERLER YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK

Etkinliklerle ilgili bir değerlendirme yapan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi "Suriyeli kardeşlerimiz burada, doğup büyüdükleri topraklardan uzakta, yeni hayatlarına alışmaya çalışıyor. Yaklaşık 5 aydır Suriyeli misafirlerimiz Türkiye'nin en büyük çadır kentinde hayatların dürdürmeye devam ediyor. Bizde tüm birimlerimizle onların daha rahat yaşamaları için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda Yaz Konserleri adı altında bir dizi etkinlik düzenlemeye karar verdik bu etkinliklerimiz her hafta sürecek. Onların morallerini yüksek tutmak için bu tür konserler vereceğiz. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Ben bu konserin yapılmasında emek veren Kurs Birimi çalışanlarına ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çadır Kentte Yaz Konserleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement