Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Bilecik Valisi Nayir: "Bir yaşam tarzıdır din görevliliği. Eğer önder kişi bunu yaşantısıysa göstermiyorsa bizim beklediğimiz tesiri de olmayacaktır"

13.10.2014 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Bir yaşam tarzıdır din görevliliği. Eğer önder kişi bunu yaşantısıysa göstermiyorsa bizim beklediğimiz tesiri de olmayacaktır" dedi.

Nayir, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, insanın olduğu her yerde var olan inanç ve din anlayışı insanlıkla birlikte başladığını ve aralıksız olarak farklılıklar göstererek bugüne kadar gelmiş olmazsa olmaz ihtiyaçlardan birisi olduğunu söyledi.

Doğan çocuğun kulağına okunan ezan ve kametle başlayan daha sonra her vesileyle de ihtiyaç duyulan bir duygu olduğunu ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

"İhtiyaç olarak baktığınızda inancın temas etmediği, ihtiyaç duymadığı alanı bulmak mümkün değil. Bir şeyin kıymeti himmetiyle ölçülür. Din duygusunun temas etmediği herhangi bir husus bulabilir miyiz? Din görevliliği, devlet memuru zihniyetiyle yapılabilecek bir meslek de değil. Her şeyden önce atanmış olmakla değil 'adanmış' olmakla yürütülecek bir meslek. Her şeyden önce söylenen yalnızca tavsiye edilen yer değil yaşanan bir yer olması lazım. Eğer dediğinizi yapmıyorsanız tesiriniz de olmayacaktır. Bir yaşam tarzıdır din görevliliği. Eğer önder kişi bunu yaşantısıysa göstermiyorsa bizim beklediğimiz tesiri de olmayacaktır. Toplumumuz, ihtiyaç duyduğu en güzel faziletleri, örnekleri sizlerin dilinden dinleyerek ölçü yapsınlar ve bunu yaşasınlar. Bunun yolu da önce söyleneni kendi hayatımızda yapmış olmamız. Yalnızca söyleyip geçersek bu uygulanmayacaktır."

Program, İl Müftüsü Necati Akkuş'un "Geç kalma genç gel" konulu konferans vermesi, emekli din görevlisi Bayram Arı'ya, Kayı Boyu Camisi Dernek Başkanı Ehliman Bozkurt'a, Osmanlı Camisi Hizmet içi Eğitim Merkezi'ne ve Kuran kursuna katkılarından dolayı Hüseyin Kuzu'ya plaketlerinin verilmesiyle sonar erdi.

Programa, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru,  daire müdürleri, il müftü yardımcıları, din hizmetleri uzmanı ve kurum sendika temsilcileri ile din görevlileri katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement