Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Bilecik İl Müftülüğü tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle "Geç kalma genç gel" adlı etkinlik düzenlendi.

14.10.2014 13:56

Bilecik İl Müftülüğü tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle "Geç kalma genç gel" adlı etkinlik düzenlendi.

İl Müftüsü Necati Akkuş, Ertuğrul Gazi Camisi'nde lise öğrencilerine yönelik etkinlikte, gençlerin bu milletin istikbali olduğunu ifade ederek, "Bizim bütün emeğimiz bütün gayretimiz size yaşanabilir bir vatan, yaşanabilir bir coğrafya bırakmak. Sizlere düşen vazifede bu vatanı, coğrafyayı ve kutsal değerlerimizi gelecek nesillere taşımak. Böyle bir misyonumuz ve vazifemiz var" dedi.

Yeryüzünde ilk yapılan caminin "Beytullah" diye bilinen Kabe'nin Mekke'de olduğunu anlatan Akkuş, şöyle konuştu:

"Beyti makdis diye bilinen Kudüs'teki Mescidi Aksa'da kutsal camilerden birisidir. Peygamber efendimizin kabrinin bulunduğu mescit olan Mescidi Nebevi dediğimiz cami Medine şehrindedir. Yeryüzünde ilk yapılan cami Kabe. İslam tarihinde ilk yapılan cami Medine'deki Huda Mescididir. Camiler namaz kıldığımız Kur'an okuduğumuz dua yaptığımız, dini, milli ve ahlaki değerlerimizi öğrendiğimiz müstesna mekanlardır. Camiler bizim için sığınılacak en sağlam, en güvenli limanlardan birisidir. Çünkü her birimiz bir cesetten, bir bedenden dünyaya geldik. Bir de ruhumuz var bedenin ihtiyaçları var, ruhlarımızın da ihtiyaçları var. Bedenin ihtiyaçları maddi şeylerdir, yemektir içmektir, nefes almaktır. Bunlar maddi şeylerdir ancak, ruhumuz soyut bir varlıktır, dolayısıyla onunda soyut gıdalara ihtiyacı vardır. Bu gıdalar insanın ruh dünyasını besleyen gıdalardır. Bunlar, iman, ibadet, ahlak ve kutsal değerlerimizdir."

Program, gençliği ve camileri anlatan sinevizyon gösterisi ile çeşitli kitapların hediye edilmesiyle sona erdi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement