Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Bayburt'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

16.10.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında kentte çeşitli programlar düzenlediklerini söyledi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın farklı bir tema ile işlendiğini anımsatarak, bu yılki temanın "Cami ve Gençlik" olduğunu belirtti.

"Cami ve Gençlik" teması ile amaçlarının insanların genç yaşta camiye ilgisini çekmek olduğunu ifade eden Aksoy, "Gençliğimizi nasıl camiye çekebiliriz, camiyle tanıştırabiliriz, nasıl gençlik camiyle genç yaşta tanışır diye bir sloganımız var; "Geç Kalma, Genç Gel." Bu slogan ile insanların genç yaşta camiye ilgisini çekmek istiyoruz" dedi.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığının "Cami ve Genç" adlı kitap hazırladığını ifade eden Aksoy, "Bu kitaptan biz de Bayburt Müftülüğü olarak bin tane getirttik. Hafta münasebetiyle ilimizdeki bütün liselerde konferans veriyoruz. Konferaslarda, İslamda gençliğin önemi, Hazreti Peygamberin gençliğe tavsiyeleri ve Peygamberimizin gençlere verdiği önem nelerdir, bunları gençlerimize aktarıyoruz. Konferans sonunda bu kitapları öğrencilerimize hediye ediyoruz. Bu hafta gençlik önplanda olduğu için biz de gençlerimizin okullarına ve yanlarına giderek onlarla güzel iletişimler kuruyoruz" diye konuştu.

Aksoy, hafta dolayısıyla reklam çalışması da yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"İlimizin değişik noktalarına üzerinde "Geç Kalma Genç Gel" sloganı yazılı 400 bilboard çalışması yaptık. Bu çalışmamız inşallah ilgi uyandırır. Nasılsa herkez camiye bir kere de olsa gelecek ancak biz iş işten geçtikten sonra birilerinin omuzlarında değil de genç iken yürüyerek gelmelerini istiyoruz. Yine hafta etkinlikleri kapsamında Bayburt Üniversitesi öğrenci klüpleri ile de bir toptantı yaparak onların cami ve din görevlilerinten beklentilerini sorduk. Bunları not aldık ve bundan sonra bu istekler doğrultusunda da çalışmalar yapacağız." - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement