Çamur Endurocuları Durduramadı - Son Dakika
Spor

Çamur Endurocuları Durduramadı

Çamur Endurocuları Durduramadı

Düzce’de yapılan Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası sonuçlandı.

25.10.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de yapılan Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası sonuçlandı. Şampiyonada dereceye girenlere kupaları Düzce Valisi Ali Fidan tarafından verildi.

Bu yıl ilk kez Düzce'nin Kaynaşlı İlçesinde yapılan Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası sonuçlandı. 9 ülkeden gelen 87 sporcu Avrupa standartlarında hazırlanan enduro pistinde yarıştı. Birbirinden zorlu parkurları geçen sporcular en kısa sürede pisti tamamlamak için uğraş verdi. Pistin bazı etaplarının zorluğu nedeni ile motosikletler çamura saplanarak uzun süre motosikletlerini kurtarmaya çalıştı. Sahada bulunan görevlilerin yardımı ile motosikletlerini kurtaran sporcular etaba devam ettiler. Diğer yandan çok sayıda motosiklet tutkunu yarışları büyük ilgi ile izledi.

Uluslararası Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası 5. ayak yarışının sonunda 31 kilometrelik zorlu etabı en iyi derecede bitiren Bulgar Teodor Kabakchiev birinci, Rumen Andrei Botoaca ikinci ve Türkiye adına yarışan İbrahim Ercan Sungur ise üçüncü oldu.

Yarışlarda derece yapan sporculara Düzce Valisi Ali Fidan ve Ak Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ile Ayşe Keşir kupalarını verdi.

Kısa bir sürede en iyi pisti yaptıklarını işaret eden Vali Ali Fidan, "Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en güzel pistini yapacağız dedik ve yaptık. Federasyonumuzla ve uzman arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Sporcularımız ve federasyon burasının en iyi pistlerden birisi olduğunu söyledi. En güzel pisti yaptık. Burada daha çok yarışlar yapacağız. Yarışların yanı sıra bu bölgede gençlere eğitim merkezi olacak. Bu sene yaptıklarımız ilk organizasyonlar elbette eksikliklerimiz var. Daha profesyonel ve daha güzel yarışlar yapacağız" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Çamur Endurocuları Durduramadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement