Çanakkale Ayvacık'ta Halktan Kavşak Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Ayvacık'ta Halktan Kavşak Tepkisi

Çanakkale Ayvacık\'ta Halktan Kavşak Tepkisi

Ayvacık'ta halktan kavşak tepkisiÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ndeki Assos Kavşağı'nda yeterli ışıklandırma ve uyarı sisteminin bulunmaması yüzünden ölümlü kazaların yaşandığını söyleyen bir grup vatandaş, Valiliğe ve karayollarına seslenerek önlem alınması çağrısı yaptı.

21.04.2016 14:22

Ayvacık'ta halktan kavşak tepkisi

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ndeki Assos Kavşağı'nda yeterli ışıklandırma ve uyarı sisteminin bulunmaması yüzünden ölümlü kazaların yaşandığını söyleyen bir grup vatandaş, Valiliğe ve karayollarına seslenerek önlem alınması çağrısı yaptı.

Ayvacık- Assos Karayolu üzerinde bulunan Assos Kavşağı'nda son olarak iki hafta önceki kazada bir kişinin ölmesi ve iki kişinin yaralanması bazı vatandaşlarda tepki doğurdu. Kavşakta yeterli ışıklandırma ve uyarı sisteminin bulunmaması sonucu ölümlü kazaların yaşandığını söyleyen bir grup vatandaş, eylem yaptı. İlçe merkezinden toplanan 15 kişilik grup, Assos kavşağına yürüdü. Grup trafiği yavaşlatma eylemi yaptı. Durdurulan sürücülere çikolata ikram eden grup, kavşakta dikkatli olmaları konusunda uyardı. Polis ekipleri eylem sırasında güvenlik önlemi aldı.

KENDİ CEPLERİNDEN YAPMAYA HAZIRLAR

Her yıl yaz aylarında yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan kentte kavşağın büyük tehlike yarattığının ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ayvacık Şube Başkanı 56 yaşındaki Halil Kocaman, "Bu kavşağı bugün protesto etmemizin sebebi kavşakta daha önceki zamanlarda ve özellikle yaz aylarında onlarca yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların meydana gelmesidir. Bu kazaların meydana gelmesinin ardından burada hiçbir önlem alınmadı. Örnek olarak buraya bir trafik ışığı takılabilir. Ama bunu yapan kimse yok. Kavşakta kazalar olmasın istiyoruz. Buraya ışık sistemini yapmayan Karayollarına ve Çanakkale Valiliğine sesleniyoruz. Biz buraya trafik ışıkları konulsun istiyoruz. Burada daha kaç can gidecek? Biz gerekirse kendi aramızda para toplar, buraya trafik ışıkları konulması için çalışırız. Yeter ki bize, Ayvacık halkına bir söz verilsin" dedi.

Grup açıklamanın ardından kavşaktan sesizce ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Ayvacık'ta Halktan Kavşak Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement