Çanakkale Boğazı'nda Lüfer Bereketi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Boğazı'nda Lüfer Bereketi

Çanakkale Boğazı\'nda Lüfer Bereketi

Çanakkale Boğazı'nda, 'Gündoğdu-1' isimli tekneyle denize açılan Fatih Gündoğdu ve mürettebatı yaklaşık 10 bin lüfer yakaladı.

15.10.2014 11:42

Çanakkale Boğazı'nda, 'Gündoğdu-1' isimli tekneyle denize açılan Fatih Gündoğdu ve mürettebatı yaklaşık 10 bin lüfer yakaladı.

Lapseki İlçesi'ndeki balıkçı barınağından dün öğle saatlerinde 'Gündoğdu-1' adlı teknesiyle Çanakkale Boğazı'na açılan Fatih Gündoğdu ve tayfaları gün boyu lüfer kovaladı. Gece saatlerine kadar kısmetini arayan balıkçılar, Eceabat İlçesi yakınlarındaki Akbaş Feneri açıklarında balık sürüsüne rastlayınca ağlarını denize bıraktı. Kısa bir süre sonra tekneye almaya başladıkları ağa takılan lüferler, Fatih Gündoğdu ve mürettebatın yüzünü güldürdü. 10 bine yakın balıkla dolu ağları 1 saatte güçlükle toplayan balıkçılar, Lapseki barınağına döndü.

Tekneyi yanaştırdıktan sonra ağlar karaya alınarak balıkları temizlendi. Balıkçı Fatih Gündoğdu, sezona kötü başladıklarını belirtere, yakaladıkları 10 bine yakın balığın kendileri için çok büyük bir kısmet olduğunu söyledi. Gece gündüz lüfer avlamak için uğraştıklarını kaydeden Gündoğdu, "İlk kez bu kadar çok balık avladık. Allah bütün balıkçılara bu kısmeti nasip etsin" dedi.

Gündoğdu, komisyoncuların balığın kilosunu 25 ile 28 lira arasında değişen fiyatlarla kendilerinden aldığını söyledi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Boğazı'nda Lüfer Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement