Çanakkale Bu Muhtar Alkışlanır - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Bu Muhtar Alkışlanır

Çanakkale Bu Muhtar Alkışlanır

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi sınırları içinde kalan Kazdağları'nın Kuzey yamaçlarındaki Çavuşköy Köyü Düzlük Mevkisi, köylülerin gelişi güzel döktüğü katı atıklar nedeniyle çöplüğe döndü.

30.03.2015 11:24

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi sınırları içinde kalan Kazdağları'nın Kuzey yamaçlarındaki Çavuşköy Köyü Düzlük Mevkisi, köylülerin gelişi güzel döktüğü katı atıklar nedeniyle çöplüğe döndü. Köy Muhtarı İbrahim Bingül (54), önce çöpleri temizletti, ardından fidan dikim töreni ile bölgeyi ağaçlandırdı.

Bayramiç İlçesine 20 kilometre mesafedeki Kazdağları'nın eteklerinde bulunan Çavuşköy Köyü'nde, gelişi güzel atılan katı atıklar, Düzlük Mevkisi'ni çöplüğe çevirdi. Basına da yansıyan bu olumsuzluktan rahatsızlık duyan Çavuşköy Köyü Muhtarı ve Bayramiç Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Bingül, kamu kurum ve kuruluşlarından temin ettiği iş makineleriyle bölgeyi temizletti. Bölgeden 6 kamyon çöp çıktı. Genel temizliğin ardından düzlenen alanda Muhtar Bingül'ün de katılımıyla en ince ayrıntısına kadar elle çöp toplama çalışması yapıldı. Çavuşköy Köyü Muhtarı İbrahim Bingül, alanı temizletmekle kalmadı, herkese örnek olacak bir proje geliştirdi. İlgili kurumlarla temasa geçip, bölgeye çam fidanı dikilmesi için etkinlik düzenledi. Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya ve Bayramiç Belediye Başkan Vekili Ahmet Mutlu'nun da katıldığı etkinlikte, minik öğrenciler de çam fidanı dikti. Toplam 600 fidan dikilen bölge çöplük olmaktan kurtarılıp, yeşillendirildi. Çevreci Muhtar İbrahim Bingül, köye 1.5 kilometre uzaklıkta zamanla çöplüğe dönüşen alandan rahatsız olduklarını ve köylülerin desteğiyle bu durumu ortadan kaldırdıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet eden Muhtar Bingül, "Ormanlar hepimizin. Birlikte sahip çıkmalıyız. Özellikle Kazdağlarının eteklerindeki ormanlık alanların çöplüğe dönüşmemesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Bu Muhtar Alkışlanır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement