Çanakkale'de Ölü Caretta Caretta Bulundu - Son Dakika
Ekonomi

Çanakkale'de Ölü Caretta Caretta Bulundu

Çanakkale\'de Ölü Caretta Caretta Bulundu

Çanakkale'de, kıyıya vurmuş halde, 35 yaşlarında 40 kilogram ağırlığında, 60 santimetre boyunda, ölü bir dişi Caretta Caretta bulundu.

10.12.2016 14:29  Güncelleme: 16:36

Çanakkale'de, kıyıya vurmuş halde, 35 yaşlarında 40 kilogram ağırlığında, 60 santimetre boyunda, ölü bir dişi Caretta Caretta bulundu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (DEKUM) yapılan otopside deniz kaplumbağasının suda havasız kalıp, boğularak öldüğü belirlendi.

BAŞINDA VE VÜCUDUNDA YARA İZİNE RASTLANMADI

Yeni Kordon'da bu sabah saatlerinde yürüyüş yapan İsmail Güzel, kıyıya vurmuş bir Caretta Caretta olduğunu farketti. Güzel, merak edip yanına yaklaştığı deniz kaplumbağasını ölü olduğunu gördü. Bu sırada çevreden toplananlar arasındaki bir kadın, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni (DEKUM) arayıp, durumu bildirdi. Olay yerine gelen ÇOMÜ Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi yetkililerin yaptığı ön incelemede 60 santimetre boyunda, 40 kilo ağırlığındaki, 35 yaşlarındaki dişi Caretta Caretta'nın baş ve vücudunda herhangi bir yara izine rastlamadı.

Çanakkale'de Ölü Caretta Caretta Bulundu

SUDA BOĞULARAK ÖLDÜĞÜ ANLAŞILDI

Carreta Caretta, otopsi yapılmak üzere Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nden istenen araç ile ÇOMÜ Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne götürüldü. Nesli tükenmekte olan türlerden olan Caretta Caretta'ya burada otopsi yapıldı, suda boğularak öldüğü sonucuna varıldı.

Çanakkale'de Ölü Caretta Caretta Bulundu

"TEKRAR SUYA GİRDİĞİNDE BOĞULARAK ÖLMÜŞ OLABİLİR"

ÇOMÜ Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi görevlilerinden Mehmet Sert, saat 10.00 sıralarında kıyıya vurmuş bir deniz kaplumbağası olduğu ihbarı geldiğini belirterek şöyle dedi:

"Sonradan öğrendiğimize göre aslında deniz kaplumbağası dün (cuma) karaya çıkmış. Ama halk kimi arayacağını bilemediği için kaplumbağayı tekrar suya bırakmışlar. Biz gittiğimizde her şey için çok geçti. Deniz kaplumbağası ölmüştü. Otopside suda boğularak öldüğünü belirledik. Daha önce balıkçı ağlarına takılmış olabileceğini zannettiğimiz deniz kaplumbağası kıyıya vurduktan sonra tekrar suya bırakıldığında halsiz olduğu için boğularak ölmüş olabilir."

Deniz kaplumbağasının, uygun bir yer bulunup, gömüleceği bildirildi.

Çanakkale'de Ölü Caretta Caretta Bulundu

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Çanakkale'de Ölü Caretta Caretta Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement