Çanakkale'de Yıkım Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Yıkım Gerginliği

Kafesinin işgaliye ücretini ödemediği gerekçesiyle yıkım için gelen polis ve zabıta ekiplerine direnen işletmeci, kendisini yakmakla tehdit etti İşletmeci, uzun çabaların ardından polis ekipleri ve eski bir belediye meclisi üyesi tarafından ikna edildi.

02.12.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de kordonboyundaki bir kafenin işletmecisi, işgaliye ücretini ödemediği gerekçesiyle yıkım için gelen polis ve zabıta ekiplerine direnip, kendisini yakmakla tehdit etti. İşletmeci, uzun çabaların ardından polis ekipleri ve eski bir belediye meclisi üyesi tarafından ikna edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Müjdat Kutbir'in 2005 yılından bu yana ödemediği ve 72 bin liraya ulaştığı iddia edilen işgaliye ücretinin tahsil edilememesi üzerine, zabıta ve polis ekipleri yıkım için iş yerine geldi.

Bu sırada kendisini kafeye kilitleyen Kutbir, yıkıma izin vermeyeceğini belirterek, elindeki bidonda bulunan benzinle kendisini yakacağını söyledi.

Bunun üzerine iş yerine gelen Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürü Armağan Şen ile eski belediye meclis üyelerinden Levent Burak Ünal, Kutbir'i ikna etmek için uzun süre uğraştı. Kutbir, borcunun belediye tarafından uzun taksit halinde yapılandırılmasını, aksi halde bunu ödeme imkanı olmadığını belirtti.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmelerin ardından Kutbir, ikna olarak, borcunun yapılandırılmasını kabul etti. Ayrıca daha önce hizmet verdiği alanı kullanmayacağını belirtip, bundan sonra işgaliye ücreti ödemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine taraflar arasında anlaşma sağlandı.

Belediye ekipleri, Kutbir'in işgaliye alanına giren cam, demir kapı ve elektrik aksamını söküp yediemine teslim etmek için araçlara yükleyip götürdü. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Yıkım Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement