Çanakkale Ruhu' Güngören'e Taşındı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Ruhu' Güngören'e Taşındı

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümünde ‘Çanakkale ruhu’, Güngören Belediyesi’nin kurduğu dev platoda, canlandırmalar ve dağıtılan buğday çorbasıyla vatandaşlara tekrar yaşatıldı.

13.04.2015 12:46

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümünde 'Çanakkale ruhu', Güngören Belediyesi'nin kurduğu dev platoda, canlandırmalar ve dağıtılan buğday çorbasıyla vatandaşlara tekrar yaşatıldı.

Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılında Güngören Belediyesi tarafından Güngören Parkı'na Çanakkale platosu kuruldu. Kurulan plato ile Çanakkale Zaferi vatandaşlara tekrar yaşatılırken, vatandaşlara Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yemeği olarak bilinen buğday çorbası da ikram edildi. Etkinliğe, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan ve Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çanakkale Savaşı'na ait malzemelerin sergilendiği ve Çanakkale Şehitler Abidesi'nin maketinin hazırlandığı programa vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

"ÇANAKKALE RUHUNU GÜNGÖREN'DE YAŞATMAK İSTEDİK"

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezen Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Çanakkale ruhunu Güngören'de yaşatmak istediklerini belirterek, "Çanakkale'yi özellikle Güngören'de yaşatmak istedik. Çocuklarımız başta olmak üzere bu ülkenin geçmişini bilsinler istedik. Çünkü geçmişini bilmeyen bugünü, bugünü anlayamayan yarınını planlayamaz. Bu ülkenin nasıl bir ülke olduğunu, bu toprakların nasıl vatan haline geldiğini, onu vatan yapabilmek için şehitlerimizin ne fedakarlıklar ile canları kanlarını verdiklerini bilsinler diye yaptık. Bu ülkenin kıymeti bilinsin birlikte yaşamak kıymeti bilinsin, birlikte neler başardığımız görülsün diye bütün çocuklarımıza Çanakkale havasını burada teneffüs etmelerini istedik, inşallah bu konuda başarılı oluruz" dedi.

Başkan Karaman, vatandaşlara buğday çorbası ikram ettikten sonra Mehter Takımı'nın gösterisini izledi.

VATANDAŞLARDAN ETKİNLİĞE TAM NOT

Etkinlik alanını gezmek için gelen Mehmet Eskici isimli bir vatandaş, Çanakkale ruhunu kurulan alanda bir daha yaşadığını dile getirerek, "Ben Çanakkale'ye gitmiştim bundan birkaç sene öncede ve böyle etkinliklere de mümkün mertebe katılıyorum, böyle programlarda çok duygulanıyorum" diye konuştu.

Sergiyi gezen Murat Başaran ise Güngören Belediyesi'ne programdan dolayı teşekkür ettiğini dile getirerek, " Bu gösterilere çok teşekkür ediyorum, çok sevindim. Ben Kastamonuluyum. Çanakkale'de de çok Kastamonulu şehit vermiştir. Bundan dolayı da çok gururluyuz" ifadelerini kullandı.

Güngören Parkı'nda kurulan Çanakkale Çadırı, 26 Nisan'a kadar 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Çanakkale ruhunu yaşamak isteyen vatandaşlar için açık kalacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Ruhu' Güngören'e Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement