Çanakkale Sara Hastası Kadın İlaç Parası İçin Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Sara Hastası Kadın İlaç Parası İçin Yardım Bekliyor

Çanakkale Sara Hastası Kadın İlaç Parası İçin Yardım Bekliyor

Sara hastası kadın ilaç parası için yardım bekliyor Çanakkale merkeze bağlı Kalafat Köyü'nde yaşayan 60 yaşındaki Adile Şen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen aylık 200 lirayla geçimini güçlükle sağladığını, sara hastalığı için aylık 70-100 lira arası tutan ilaçlarını karşılayamadığını söyledi.

02.08.2015 12:25

Sara hastası kadın ilaç parası için yardım bekliyor

Çanakkale merkeze bağlı Kalafat Köyü'nde yaşayan 60 yaşındaki Adile Şen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen aylık 200 lirayla geçimini güçlükle sağladığını, sara hastalığı için aylık 70-100 lira arası tutan ilaçlarını karşılayamadığını söyledi. Devlete ve hayırseverlere seslenen Şen, destek istedi.

Kent merkezine 32 kilometre uzaklıktaki Kalafat Köyü'nde 30 metrekarelik tek göz odada yaşayan Adile Şen, tek başına hayatta kalma mücadelesi veriyor. Hiç evlenmeyen ve 30 yıl içinde sırayla annesi, babası ve ağabeyini yitiren Şen, köylülerinin gıda yardımının yanında altı ay önce Çanakkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bağlanan aylık 200 lirayla geçimini sağlıyor. Doğuştan sara hastası olan Şen, güçlükle geçindiği için ilaç parasını karşılayamadığını söyledi.

İlaç masraflarının aylık 70 ila 100 lira arasında tuttuğunu; aylık verilen 200 liranın elektrik, su ve gıdaya gittiğini söyleyen Şen, "200 TL ihtiyaçlarımı karşılamaya çalışıyorum. Ağabeyim vefat etmeden önce bir şeyler getirirdi. Ben yapardım, beraber yerdik. Geçen yıl ağabeyimi yitirdikten sonra köyden yapılan yardımlarla hayatımı devam ettirmeye başladım. Zor durumdayım" dedi.

Şen için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Kalafat Köyü Muhtarı Şaban Türker, "Muhtarlık olarak bizim de desteklerimiz bir yere kadar oluyor. Kişisel bazı desteklerle Adile Şen hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Tabiki bu yeterli olmuyor. Devletten bir destek bekliyor. Ama bugüne kadar önemli bir destek sağlanamadı. Bu konuda gerekli yardımların yapılması gerekiyor. Ama bunu da yetkililer daha iyi bilirler. Hiçbir yerden beş kuruş bir geliri yok. Bu haliyle de kendi kendine yaşamını devam ettirmeye çalışıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Sara Hastası Kadın İlaç Parası İçin Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mamalu: suriyelilere devlet bedeva ilac veriyo kendi vatandasimizin hali icler acisi 9 0 Yanıtla

Advertisement