Çanakkale Şehitleri Sivas'ta da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Şehitleri Sivas'ta da Anıldı

Çanakkale Şehitleri Sivas\'ta da Anıldı

Sivas'ta, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle tören ve anma programları düzenlendi.

18.03.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle tören ve anma programları düzenlendi.

Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliği'ndeki törene, Sivas Valisi Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve askerler katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Protokol üyelerinin anıta çelenk koymasının ardından şehit mezarları tek tek gezilerek karanfil bırakıldı. Bu sırada bazı şehit yakınlarının mezarları temizleyerek gözyaşı dökmesi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Protokol üyeleri ve şehit aileleri daha sonra şehitlerin özel eşyalarının sergilendiği Şehitler Müzesi'ni gezdi. Buradaki törenin ardından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki Çanakkale Şehitleri Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapılarak anma programına geçildi. Sivas Lisesi tarafından düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Program, okul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Zaferi'yle ilgili oratoryonun sahnelenmesiyle sona erdi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Şehitleri Sivas'ta da Anıldı - Son Dakika


Advertisement