Çanakkale -Temel Çukurundan Eski Döneme Ait Olduğu Sanılan Kuyu Çıktı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale -Temel Çukurundan Eski Döneme Ait Olduğu Sanılan Kuyu Çıktı

Çanakkale -Temel Çukurundan Eski Döneme Ait Olduğu Sanılan Kuyu Çıktı

Temel çukurundan eski döneme ait olduğu sanılan kuyu çıktı ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ndeki bir köyde, muhtarlık tarafından köy odası yaptırılması için başlatılan inşaatın temel kazısında, eski döneme ait olduğu sanılan kuyu bulundu.

30.04.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temel çukurundan eski döneme ait olduğu sanılan kuyu çıktı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ndeki bir köyde, muhtarlık tarafından köy odası yaptırılması için başlatılan inşaatın temel kazısında, eski döneme ait olduğu sanılan kuyu bulundu. İnşaat çalışmaları durdurulurken, tarihi değerinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için arkeologların inceleme ve araştırma yapacağı belirtildi.

Bayramiç'e 12 kilometre mesafedeki Kuşçayır Köyü Meydanı'nda, 100 metrekare alanda, muhtarlık tarafından inşaat çalışması başlatıldı. Muhtarlık köy odası ve berber dükkanı için yapılan inşaat için açılan temel çukurunda eski döneme ait olduğu sanılan bir kuyuya rastlandı. Kuyunun içindeki toprak ve taşlar, içindeki suyla birlikte temele yayıldı. Haber verilmesiyle köye gelen jandarma çalışmayı durdurup, alanı güvenlik şeridiyle çevirdi. Konu, Çanakkale Müze Müdürlüğü'ne bildirildi. Arkeologların, inceleme ve araştırma yapacağı belirtildi. Bulunan kuyunun tarihi değerinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi sonrası inşaata devam edilip edilemeyeceğine karar verileceği kaydedildi.

Köy Muhtarı 42 yaşındaki Niyazi Sezgin, "Temel sırasında kuyuya rastladık. Su bir türlü kesilemedi. Jandarma gelerek inşaatı mühürledi. Arkeologların gelip kuyuyu incelemesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale -Temel Çukurundan Eski Döneme Ait Olduğu Sanılan Kuyu Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement