Çarşamba Pazarı Çarşafa Dolanıyor! - Son Dakika
Güncel

Çarşamba Pazarı Çarşafa Dolanıyor!

Çarşamba Pazarı Çarşafa Dolanıyor!

Şanlıurfa'nın Topçu Meydanı arkasında bulunan Çarşamba Pazarı esnafının sorunları saymakla bitmiyor.

07.04.2016 14:34

Şanlıurfa kent merkezinde çarşamba günleri kurulan ve vatandaşın alışveriş yapmaktan keyif duyduğu pazarlardan birisi olan Çarşamba Pazarında esnafa bir dokun bin ah işit. Sorunlarını saymakla bitiremeyen esnaf, belediye çare olmayınca en büyük sorunlarından pazarın üstünün kapatılması işini kendileri halletti. İnsanların kışın yağmurdan yazın da güneşten olumsuz etkilenmesi sonucu pazarın üzeri esnafın kendi imkanlarıyla brandalar ve bezlerle kapatılmaya çalışıldı.

BRANDALAR YIKILMAYA YÜZ TUTTU

Geçici olarak kapatılan pazarın üstü kışın yağmurdan dolayı dökülmeye ve yırtılmaya başladı. Kışın birçok kez sorun yaşadıklarını belirten pazarcılar, brandaların üzerlerine düşmesinden dolayı da ayrıca mağdur olduklarını belirtti. Yazın da gölgelik olarak kullanılacak olan brandalarda çatlakların yanı sıra dökülme ve yırtılmalar oldu. Haliliye Belediyesi çare olmayınca esnafın kendi imkanlarıyla yaptığı kocaman direkleri olan brandalar pazardan geçen herkesin üzerine her an düşebilir.

PAZARCILAR KAPALI SEMT PAZARİ İSTİYORLAR

Çarşamba Pazarında tezgahı bulunan esnaf, belediyenin kendilerine verdiği sözü bir an önce yerine getirmelerini istedi. Öte yandan pazarcılar, mevcut brandaların kaldırılarak yerine kapalı pazar sisteminin getirilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle sabahları pazar kurulurken, araçların içeri girmesinden dolayı, pazarcılar direklerin kırılıp veya eğilip çökme tehlikesinden korkar oldu.

DİKMEN: OLASI BİR YIKILMA DURUMUNDA CAN KAYBI YAŞANABİLİR

Hüseyin Dikmen adlı pazarcı, Haliliye Belediyesi'nin kendilerine verdiği sözü yerine getirmesini istedi. Dikmen, "Pazarımızın üst tarafı komple şu anda dağılmak üzeredir. Belediye başkanı Fevzi Demirkol buraya geldi, kendisine durumu bildirdik. İhalesini verdik, yapacağız dedi. 6-7 aydır hiçbir şekilde yapılmadı. Kışın burada üzerimize su damladı ve bu şekilde biz çalışmak zorunda kaldık. Bunlarda Bahçivan döneminde yapılan eserlerdir. Onun üzerine kimse bir şey yapmamıştır. Belediye başkanının da burayla ilgilendiğini görmedim. Direklerle bunu korumaya çalışıyoruz. Daha önce defalarca tehlikelerle karşı karşıya kaldık. Arabalar akşamları yük aldığı zaman direğe ufak bir temas olduğu zaman sallanıyor. Bu da bizim için büyük bir tehlikedir. Olası bir yıkılma durumunda can kayıpları yaşanabilir" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çarşamba Pazarı Çarşafa Dolanıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement