Çarşının Soyuluyor Ancak Polis Gelmiyor İddiası - Son Dakika
Güncel

Çarşının Soyuluyor Ancak Polis Gelmiyor İddiası

Çarşının Soyuluyor Ancak Polis Gelmiyor İddiası

Diyarbakır'ın Tarihi Kuyumcular Çarşısı'nın duvarı önceki gün balyozlarla delindi. Tonlarca altının bulunduğu çarşının bekçileri, zaman kaybetmeden polisi aradı.

05.06.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Tarihi Kuyumcular Çarşısı'nın duvarı önceki gün balyozlarla delindi. Tonlarca altının bulunduğu çarşının bekçileri, zaman kaybetmeden polisi aradı. Tam 1 dakika 10 saniye boyunca görüşüp yardım istedikleri polis, iddiaya göre olay yerine gelmedi. Olay yerinde geçen zırhlı araç içerisindeki polisler de "Bu durum bizi ilgilendirmez, bizim görevimiz değil, ilgilileri arayın" diyerek, kısa süre sonra oradan uzaklaştı. Polisin olay yerine gitmemesi ve kuyumcu soygununa müdahale etmemesini "Vahim bir durum" olarak değerlendiren Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul da yaşanan olay sonrası büyük bir endişe duyduklarını dile getirdi.

Olay, Karakola 50 Metre Mesafede Meydana Geldi

Alınan bilgiye göre, olay, önceki gün gece saat 01:30 civarlarında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ve Çarşı Karakolu'na da 50 metre mesafedeki Tarihi Kuyumcular Çarşısında meydana geldi. Belli bir saate kadar açık olan çarşının kapanma saatinin ardından görev yapan üç bekçi, saat 01:30 civarında çarşı içinden gelen sesler duydular. Bu sesler bekçileri harekete geçirdi içeride inceleme yapan bekçiler, herhangi bir hareketlilik tespit etmedi. Yine de tedbirli davranan bekçiler, tarihi çarşıya dışarıdan girmek için duvarların delinmek suretiyle patlatılma ihtimalini göz önüne alarak, polisi aradı.

Zırhlı Araçtaki Polisler: Bu Olay Bizi İlgilendirmez

Ancak derhal olay yerine gelmesi umut edilen polisler, bir türlü gelmedi. Bu sırada olay yeri yakınından geçen bir polis zırhlısını durduran bekçiler, bu kez onlardan yardım istedi. Ancak iddiaya göre zırhlıdaki polislerin yanıtı "Bu durum bizi ilgilendirmez, bizim görevimiz değil, ilgilileri arayın" oldu. Bu polis zırhlısı da daha sonda oradan ayrıldı.

Çarşının Duvarını Delerek Girmek İstemişler

Bunun üzerine dükkan sahibi ile bekçiler, delinmek istenen duvar yakınında hırsızlara seslenince, işyerini soymak isteyen uğursuzlar, kaçarak uzaklaştı. Bur süre sonra
esnaflar ve bekçiler tarafından yapılan araştırmada, hırsızların çarşının arka kısmında bulunan marangoz dükkânının kepengini patlatıp girdikleri işyerinin Kuyumcular Çarşısı'na bitişik olan duvarını da murç ve balyozlarla deldiğini gördü. Sabaha kadar nöbet tutuldu ve sabah ilk iş olarak hırsızların deldiği duvar çimento ve harç ile tekrar kapatılarak güçlendirildi.

"Bu Durum Bizi Oldukça Rahatsız Etti"

Hırsızlar tarafından duvarı delinen Zer Kumculuk İşletmecisi Yılmaz Eraslan ve kuyumcu esnafı duruma adeta isyan etti. Gece bekçilerinin 1 dakika 10 saniye kadar 155 ile polis ile görüştüğünü belirten Yılmaz Eraslan, "Buna rağmen polisler buraya gelmiyor. Onun dışında burada zırhlı araç akrep geçmiş, bekçilerimiz zırhlı aracı çevirmişler ve 'bizim burada soyguncular, hırsızlar var gelin yardımcı olun' demelerine rağmen akrepteki polisler, 'Bu bizim işimiz değil' demişler. Eğer bu polisin işi değilse kimin işidir. Artık bu kuyumcular çarşısında güvenlik zaafı oluştu. 3 bekçimiz var ve duvarın arkadan patlatılmak suretiyle böyle bir zafiyetin ortaya çıkarılması bizi oldukça rahatsız ediyor. Bizim güvenlik zaafımızdan çok polis bizimle ilgilenmedi" diyerek sitem etti.

Bekçilerin, hırsızlar ile karşılaşması durumunda, ortaya çıkacak durumun daha vahim olabileceğini anlatan Eraslan, "Allah'a şükür böyle bir durum yaşanmadı, eğer bekçi ve hırsızlar karşı karşıya gelseydi iş kötü olabilirdi" dedi.

"Bu İş Polisin Değilse, Kimin İşidir?"

Hırsızların bekçilere rağmen onlarca kuyumcu esnafının ve tonlarca altının bulunduğu tarihi kuyumcular çarşısına girmeye çalıştığını ifade eden diğer kuyumcu esnafı, kendilerini üzen olayın ise polisin olay bölgesine gelmemesi olduğunu ifade etti. "Polis gelmeyecekse olay yerine kim gelecek. Polis, bu iş benim görevim değil diyorsa bu iş kimin işidir" diye soran kuyumcu esnafı, bu durumun acil olarak ele alınmasını ve çözüme kavuşmasını istedi.

"Polisin Olay Yerine Gitmemesi Vahim Bir Durum"

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul da yaşanan olay ile ilgili endişelerini dile getirdi. Akkul konu ile ilgili İl Emniyet Müdürü ile görüştüğünü belirterek, polisin olay yerine gitmemesi ve müdahale etmemesinin vahim bir durum olduğunu söyledi. Akkul şunları ifade etti:

"Daha önce de bununla ilgili açıklama yapmıştık. Ondan sonra pek sıkıntımız olmadı ama dün gece yine böyle bir olay yaşandı. Dün olan vakayla ilgili esnaf arkadaşlarımız polisi aramış ama polis gelmemiş. Ben emin olmak için bekçileri aradım ama onlar da polisi aradıklarını ama gelmediklerini söylediler. İl Emniyet Müdürü'nü de aradım. Böyle bir durumun olduğunu söyledim. Sağ olsunlar ilgilenip konuyu araştıracaklarını söyledi. Polise haber verilip, polisin olay yerine gitmemesi vahim bir durumdur. Vakanın yaşandığı yerde hiçbir olay olmamasına rağmen gelmemeleri bizi üzüp tedirgin etmiştir. Umarım bu son olur. Eğer bir daha polis gelmezse bıçak kemiğe dayanmış olur"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çarşının Soyuluyor Ancak Polis Gelmiyor İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement