Çatıya Odunlar Kamyonet Yardımıyla Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

Çatıya Odunlar Kamyonet Yardımıyla Çıkarıldı

Çatıya Odunlar Kamyonet Yardımıyla Çıkarıldı

Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde oturdukları 4 katlı apartmanın çatı katına odun taşımak için çare arayan Gözüaçık ailesi, ilginç bir yol denedi.

19.11.2014 13:56  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde oturdukları 4 katlı apartmanın çatı katına odun taşımak için çare arayan Gözüaçık ailesi, ilginç bir yol denedi. Çatıya kurdukları makaralı sistemin halatının bir ucunu odun dolu çuvala, diğer ucunu ise kamyonetin tamponuna bağlayan aile, aracın hareket etmesiyle 1.5 ton odunu iki saate çatıya taşıdı.

Fırtına Mahallesi'nde yaşayan Gözüaçık ailesi, kışın yakacakları 1,5 ton odunu evlerinin bulunduğu asansörü bulunmayan 4 katlı binanın çatısına taşımak için çareler ararken ilginç bir yola başvurdu. Binanın çatı katına makaralı bir sistem kuran aile, makaradan geçen halatın bir ucunu odun dolu çuvala, diğer ucunu da kamyonetin ön tamponuna bağladı. Kamyonet geri hareket edince çatıya çıkan odun dolu çuval boşaltıldı, araç ileri hareket edince de boş çuval aşağı indirildi. Aracın yaklaşık 40 ileri - geri manevrası ile 1.5 ton odun da çatıya taşındı.

SIRTIMIZDA TAŞIMAKTANSA BU DAHA KOLAY

Çatı katına odun taşımanın başka çaresini bulamadıklarını anlatan Selime Gözüaçık, "Çatıya sırtımızda odun taşımak çok zor. Böyle bir yöntem bulduk, odunu da taşıdık. Biraz mazot yaktık ama o kadar da olacak" dedi. Kamyoneti kullanan Ahmet Gözüaçık ise, "Sırtımızda taşımaktansa böylesi daha kolaydı" diye konuştu. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çatıya Odunlar Kamyonet Yardımıyla Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement