ÇATOM'lu Kadınlar Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyor - Son Dakika
Güncel

ÇATOM'lu Kadınlar Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyor

ÇATOM\'lu Kadınlar Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyor

Diyarbakır Valiliği bünyesindeki ÇATOM'larda kadınlar, ürettikleri ürünlerle aile bütçelerine katkı sağlıyor.

28.12.2013 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği bünyesinde hizmet veren Çok Amaçlı Toplum Merkezleri'nde (ÇATOM) kadınlar tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünler, satışı yapıldıktan sonra kursiyerlere ödenen paralar aile bütçelerine büyük katkı sağlıyor. Diyarbakır merkez de bulunan 4 ÇATOM'da yaklaşık 14 dalda kurslar düzenleniyor.

Kadınların sorunlarının farkına varmalarına, tanımlamalarına ve çözüm için inisiyatif kullanabilmelerine fırsat yaratmak amacıyla Diyarbakır Valiliği bünyesinde hizmet veren Sur ilçesindeki Ziya Gökalp Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) kadınlara yönelik eğitim ve meslek sahibi edici çalışmalar yapılıyor. Bir yandan okuma yazma öğrenen kadınlar, bir yandan da devam ettikleri kurslarla meslek sahibi olup para kazanıyorlar.

KENDİLERİNİ İFADE EDİYORLAR

ÇATOM eğitim destek Sorumlusu Gülşen sevim, yaptıkları çalışmalarla kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak istediklerini, bu amaçla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Evde 4 duvar arasında kalan kadınların katıldıkları çeşitli kurslarla kendilerini ifade edebilme imkânı yakaladığını anlatan Sevim, kadınların ürettiği ürünleri, katıldıkları çeşitli fuar ve sergilerde herkesin beğenisine sunduklarını bildirdi.

KADIN EMEĞİ GÜZEL

Sevim, Kadınlarımız el emeklerinin çok güzel olduğunu biliyor, ancak bunu nasıl değerlendireceklerini bilmiyorlar. Tasarımcı desteği aldık. Kadınlar da güzel ürünlerini ortaya çıkardı. Kadınlar, el emeğinden kolye, küpe, yüzük, kese ve yöresel şalvar yapıyor. Sevim, ÇATOM olarak ürünlerinin tanıtımını facebook üzerinden de yaptıklarını, bu sayede siparişler aldıklarını sözlerine ekledi.

EKMEĞİMİZİ KAZANIYORUZ

Kursiyer kadınlardan Zarife Yılmaz ise ÇATOM sayesinde eve mahkum olmaktan kurtulduklarını belirterek, ''Artık biz de üretiyoruz. Ürettiklerimizle para da kazanıyoruz. Daha önce çeyiz için hazırladığımız el emeği ürünlerimiz her yerde satılıyor. Çok mutluyuz'' dediler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel ÇATOM'lu Kadınlar Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement