Çedaş'tan Kış Tedbirleri - Son Dakika
Güncel

Çedaş'tan Kış Tedbirleri

Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, kış ayları nedeniyle bazı tedbirler aldıklarını bildirdi.

05.12.2016 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, kış ayları nedeniyle bazı tedbirler aldıklarını bildirdi.

Akboğa, yaptığı yazılı açıklamada, kurumun Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde 52 bin kilometrekare alanda yaklaşık 900 bin aboneye hizmet verdiğini anımsattı.

ÇEDAŞ, Acil Eylem Planı kapsamında sorumluluk alanlarını 14 bölgeye ayırdıklarını belirten Akboğa, fırtına, kar ve tipi hava hareketlerine karşı yine oluşturulan bölgelere dörter kişiden oluşan ekipleri görevlendirdiklerini aktardı. 14 bölgede toplam 56 kişiyi bulan bu ekibin, olumsuz hava koşullarında kaliteli, kesintisiz ve sürdürülebilir bir enerji temini için sürekli alarm halinde olacaklarına dikkati çeken Akboğa, kar, tipi ve fırtınanın yoğun olarak görüldüğü riskli bölgelerdeki enerji nakil hatlarını ve elektrik direklerini güçlendirdiklerini ifade etti.

ÇEDAŞ'ın araç filosunda 4 paletli kar aracı ve 2 kar motoru bulunduğunu belirten Akboğa, "Kırsalda yaşanması muhtemelen acil durumlar için bu araçlarımızı hazır hale getirdik. Tüketicilerimize kış mevsiminde de hızlı ve kaliteli enerji sağlamak hedefi ile saha ve arıza bakım onarım ekiplerimizin kullanacağı arazi araçlarını yenileyerek 76 adet 4x4 arazi aracı ile filomuza güç kattık." açıklamasında bulundu.

İl Özel İdaresi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleriyle de kış mevsiminde koordinasyon gerektiren konular hakkında planlamalar yaptıklarını belirten Akboğa, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz Meteoroloji Genel Müdürlüğünün günlük, haftalık ve aylık hava tahmin raporlarını sürekli olarak takip ediyor. Bu tahminler doğrultusunda çalışma planlarını düzenliyoruz. Meteorolojiden yapılan uyarılar doğrultusunda bölgelerimizde bulunan ekiplerimizi 7/24 hazır hale getirerek kar araçlarımızı ve kar motorlarımızı fırtınanın beklendiği hatlara yakın alanlarda konuşlandırıyoruz. Ayrıca diğer bölgelerdeki personellerimizin vardiyasını ise fırtınanın beklendiği bölgeye müdahale sağlayabilecek şekilde düzenliyoruz. İl ve ilçeler bazında ise ekiplerimiz uyarılar doğrultusunda sürekli teyakkuz halinde oluyor."

Uzaktan kontrol ve kumanda merkezinin çalışmaları ile arızalara anında müdahale ettiklerini ifade eden Akboğa, Sivas, Tokat ve Yozgat'ta elektrik şebekelerindeki durumun uzaktan izlenebilmesine imkan veren bu sistemin, aynı zamanda olumsuz hava koşullarının etkili olduğu dönemlerde tüketicilere kesintisiz ve sürekli enerji sağlanması açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, diğer yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle iletişim imkanının bulunmadığı arıza bölgelerinde, ekipler arasındaki koordinasyon ve iletişimin uydu telefonları ile sağlandığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çedaş'tan Kış Tedbirleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement