Çelikcan: "İlkleri Gerçekleştirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Çelikcan: "İlkleri Gerçekleştirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz"

Çelikcan: "İlkleri Gerçekleştirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz"

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, göreve geldikten bu yana ilçede birçok ilkleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

19.11.2015 15:36

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, göreve geldikten bu yana ilçede birçok ilkleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Belediyenin yapmakla görevli olduğu işlerin yanı sıra sosyal ve kültürel belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini kaydeden Çelikcan, "Amacımız sosyo-ekonomik yönden güçsüz kesimleri korumak, toplumsal eşitsizlikleri ve adaletsizlikleri azaltmak, bütünleşmeyi sağlamlaştırmaktır. Devletimizin sıcak elini vatandaşlarımızın omzunda hissettirmektir" dedi.

"Yüreğir'e Hoş Geldin Bebek" projesiyle bugüne kadar 13 bin 500 bebek ve ailesinin ziyaret edildiğini ifade eden Çelikcan, "6 yıldır devam eden bu projeyle yeni doğum yapan aileler evlerinde ziyaret edilip hediyeleri veriliyor. Özellikle annelere anne sütünün önemi ve çocuk bakımıyla ilgili hazırlanan kitapçıklar ve bilgiler aktarılıyor. Bunun yanı sıra bölgeye çıkan ekiplerimiz çıktıkları bölge ile ilgili sorunları alıp ilgili yerlere bildiriyorlar. Böylece oluşan olumsuzlukları daha çabuk giderme imkanımız oluyor" diye konuştu.

"HER ZAMAN VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ"

Yüreğirli vatandaşların sorunlarının çözümü için uğraştıklarını söyleyen Çelikcan, "Yüreğir'de yaşlı, bakıma muhtaç, engelli, kimsesi olmayan vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret edip neler yapılacağını tespit ediyoruz. Bakım aylığı bağlanması, muhtaç ailelere kaymakamlık aracılığı ile yardım yapılmasını sağlıyoruz. Yatalak olan hastalarımıza ise hasta yatağı ve karyolası temin edip bakımlarını kolaylaştırıyoruz. Yaşlılara güçsüzlere yardım etmek dinimizin en önemli kuralıdır. Dinimiz çocuk, genç, yaşlı, toplumun her ferdinin dayanışma içinde olmasını emreder. Belediye olarak oluşturduğumuz özel bir ekip ilçemizde bulunan yaşlılarımızı ziyaret edip onların ihtiyaçları imkanlar ölçüsünde giderilmeye çalışılıyor. Onlarla sohbet edilip gönülleri alınıyor" ifadelerini kullandı.

"ENGELLİ VATANDAŞIN SOSYALLEŞMESİNİ SAĞLIYORUZ"

Başkan Çelikcan, Adana'da ilk olan Engelli Koordinasyon Merkezi'ni hizmete açtıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve evden dışarı çıkmalarını sağlamak amacıyla özel olarak hazırladığımız araçlarla evlerinden alınıp Engelli Koordinasyon Merkezimize gelmelerini sağlıyoruz. Burada düzenlenen etkinliklere katılımları sağlanıp tekrar evlerine bırakıyoruz. Bu sayede engelli vatandaşlarımız dört duvar arasından kurtarıp sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Bunun yanı sıra belediyemiz bünyesinde bulunan sosyologlarımız bu arkadaşlarımızla özel ilgilenip terapi uyguluyorlar. Belediye olarak engelli ve yaşlılarımıza yönelik uyguladığımız evde kuaförlük hizmeti vatandaşlarımızın hayatlarında önemli bir kolaylık sağlıyor. Evden çıkamayan yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak, bay ve bayan kuaförü arkadaşlarımız evlere giderek onların kuaför ve traş ihtiyaçlarını gideriyorlar" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çelikcan: 'İlkleri Gerçekleştirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement