Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Toprak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Toprak Açıklaması

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Toprak Açıklaması

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, yerli kurbanlıklara rağbetin giderek arttığını söyledi.

06.08.2015 10:25

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, yerli kurbanlıklara rağbetin giderek arttığını söyledi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde kurbanlık büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, 20 yıldır kurbanlık konusunda çok titiz bir besicilik yaptığını ve kurban yetiştiriciliğine başladığı yıldan itibaren özellikle bölge halkının yerli kurbana olan rağbetinin giderek arttığını söyledi.

Bağlık Mahallesindeki çiftliğinde kurban besiciliği yapan Hasan Toprak, kurban yetiştiriciliğinin çok özen gösterilmesi gereken bir iş olduğunu belirtti. Toprak, "Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Kurban yetiştiriciliği diğerlerine göre daha hassastır. Çünkü beslediğiniz hayvana çok iyi davranmak zorundasınız. Yemini özel, temizliğini de daha sık yapmak zorundasınız. Bu, aynı zamanda hayvanın hem daha iyi beslenmesini ve kilo almasını sağlamakta hem de kurban olacağını hissetmemektedir. Bu nedenle özellikle biz kurbanlık danalarımızı çok özel ve titiz şekilde besliyor ve yetiştiriyoruz" dedi.

Toprak, çiftliğinde her alıcının maddi durumuna göre kurbanlık dana bulunduğunu da belirtti. Toprak, "Bizde kurbanlık olarak 400 kilodan 700 kiloya kadar dana mevcut. kurban bayramına 1,5 ay olmasına rağmen daha şimdiden gelerek kurbanlığını seçenler ve kaparo verenler var" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Toprak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement