Çermik'te TOKİ Nihayet Gerçekleşiyor - Son Dakika
Ekonomi

Çermik'te TOKİ Nihayet Gerçekleşiyor

Çermik\'te TOKİ Nihayet Gerçekleşiyor

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yılan hikâyesine dönen TOKİ konutlarının yapımı nihayet gerçekleşiyor.

24.11.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yılan hikâyesine dönen TOKİ konutlarının yapımı nihayet gerçekleşiyor. Konut alanına giden yollar ve kanalizasyon ile su şebekesi hattı, TOKİ tarafından gerçekleştirilecek. TİMAŞ Firmasından bir ekip ilçeye gelerek projenin son rötuşlarını gerçekleştirdi.

Kaymakam Remzi Demir, TOKİ konutlarının yapımı ile ilgili Ankara'dan TİMAŞ firmasından bir heyetin ilçeye geldiğini, Küçük Heykel dağı eteğindeki TOKİ konut alanında incelemelerde bulunduğunu ve gerekli tespitleri yaptığını söyledi. Teknik ekibin alanda İmar Tadilatı, Yol, Su, Kanalizasyon başta olmak üzere yapılacak alt yapılarla ilgili ölçümler yaptığını, arazi üzerinde konutların ve sosyal tesislerin nerelere yapılacağını tespit ettiğini bildiren Kaymakam Demir, şu açıklamayı yaptı;

"Ben göreve geldiğimde TOKİ konutları ile ilgili pek fazla bir şey yapılmamıştı. Biz göreve geldiğimizde hemen temaslara başladık. TOKİ Yetkilileri ile görüşmelerimizi aralıksız sürdürdük. Yapılması gerekenleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için her kapıyı çaldık. İlçe TOKİ yatırımlarını şimdiye kadar gerçekleştirememesi gerçekten bir eksikliktir. Biz bu eksikliği gidereceğiz. Şimdi teknik ekibin hazırladığı rapor doğrultusunda ilgili yerlere başvuru yapacağız. Onlardan olumlu yanıt aldıktan sonra Diyarbakır Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuracağız ve TOKİ konutlarının yapımını sonuçlandıracağız."

Kaymakam Remzi Demir TOKİ Konutlarına giden yol, su ve kanalizasyon şebekesinin yapımını da TOKİ'nin yapacağını, bunun çok büyük bir avantaj olduğunu belirterek, "Bu konuda bize çok büyük yardımları olan TOKİ Yetkililerine teşekkür ediyorum. Büyük olasılıkla önümüzdeki Bahar ayı sonuna doğru konutların temelini atacağız. TOKİ yatırımını mutlaka ilçede gerçekleştireceğiz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Çermik'te TOKİ Nihayet Gerçekleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement