Çetecilere Ceza Yağdı - Son Dakika
Yerel

Çetecilere Ceza Yağdı

Çetecilere Ceza Yağdı

İzmir'de 'Suç örgütü kurmak ve elebaşılığını yapmak'tan tutuklanan Ejder Özkaya 4 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve 57 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı

19.04.2011 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 5 kişinin öldürülmesi, 10 kişinin yaralanması, ev, işyeri ve araç kurşunlaması suçlarına karıştığı iddiasıyla, 'Suç örgütü kurmak ve elebaşılığını yapmak'tan tutuklanan Ejder Özkaya 4 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve 57 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. 14 sanıklı davada Özkaya dışında 11 kişi daha ömürboyu hapis cezasına mahkum oldu.

Bayraklı İlçesi, Çay Mahalle ve Osmangazi semtlerinde 2006 yılında değişik zamanlarda 5 kişinin öldürülmesi, çok sayıda yaralama olayının gerçekleştirilmesinin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Ejder Özkaya ve Kenan Kaya'nın elebaşılığın yaptığı iki çete arasındaki olayların çıkar çatışmasından kaynaklandığı belirlendi. Polis, kapsamlı araştırma sonunda çetenin elebaşılarından üyelerine, bağlantı kurulan kişilerden işlenen suçlara kadar tüm detayları belirledi. Araştırmanın tamamlanmasıyla iki organize suç örgütüne yönelik 'Körfez Operasyonu' başlatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle ortaklaşa düzenlenen operasyonda, 25 ayrı adrese 300 polis ve jandarmayla baskın yapıldı.

ELE GEÇEN SUÇ ALETLERİ

Operasyonda, aralarında Ejder Özkaya ve bir kadının da bulunduğu iki çeteye mensup toplam 14 kişi yakalandı. Yakalanan Sıdıka Doğan'ın Çay Mahallesi'nde tefecilik yaptığı, iki çete arasında silahlı çatışmanın çıkmasına neden olduğu ve cinayete azmettirdiği ileri sürüldü. Çete üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 tabanca, 219 fişek, 4 havalı tabanca, 48 havalı tabanca fişeği, 3 av tüfeği, 69 fişek, 49 senet, herbiri 28 bin TL değerinde 9 çek, 4 kama, 2 tarihi eser, 1 dedektör ele geçirildi.

Emniyetteki sorgularında Ejder Özkaya'nın çetesiyle Kenan Kaya'nın çetesi arasındaki çatışmanın Sıdıka Doğan'ın oğlunun bıçaklanmasının ardından başladığı ortaya çıktı. Özkaya'nın, oğlu bıçaklanan kadının yanında yer almasıyla peşpeşe öldürme ve yaralama olaylarının meydana geldiği kaydedildi.

KARAR DURUŞMASINA ÇIKTILAR

8'i tutuklu 14 sanık hakkında 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'silahlı örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, 4 ayrı olayda 5 kişinin öldürülmesi, 10 kişinin yaralanması, silahlı çatışma, ev, işyeri ve oto kurşunlama, tehdit, sahte nüfuz cüzdanlarıyla cezaevine girmek, tefecilik yapmak, polise mukavemet ve ateşli silahlı kanununa muhalefet' suçlarından dava açıldı. Son duruşmaya tutuklu yargılanan İrfan Aslan, Cüneyt Görür, Hamdin Güven, Ercan Çakıcı, Mehmet Aziz Çelebi, Erhan Özbağlar, Mehmet Ali Keskin ve Ejder Özkaya ile bazı tutuksuz sanıklar, tarafların avukatları katıldı. Özkaya son savunmasında takdiri mahkemeye bıraktığını söyledi.

CEZA YAĞDI

Yargılama sonunda mahkeme heyeti suç örgütü elebaşı Ejder Özkaya'yı 4 ayrı cinayet suçundan 4 kez ağırlaştırılmış ömürboyu, yaralama ve diğer suçlardan da toplam 57 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Diğer tutuklu sanıklar; Ercan Çakıcı ve Cüneyt Görür 4'er kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve 47'şer yıl 10'ar ay 15'er gün hapis cezası; Mehmet Ali Keskin 4 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis ve 38. 5 yıl hapis cezası; Mehmet Aziz Çelebi 3 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve 36 yıl hapis cezası; Erhan Özbağlar 3 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve 38. 5 yıl hapis cezası; Hamdin Güven ve İrfan Aslan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezalarına çarptırıldı.

Diğer tutuksuz sanıklar sanıklar Servet Güven ve Suat İlhan ağırlaştırılmış ömürboyu; Muhterem Alişan ağırlaştırılmış ömürboyu ve 52 yıl 1 ay 15 gün hapis, Engin Akkay 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası aldı. Tutuksuz sanıklardan Selahattin Pekçelik 10 yıl hapis; Sıdıka Doğan ise mermi bulundurma suçundan 3 ay 20 gün hapis ve 400 TL para cezasına çarptırıldı.

HAKLARINDA YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Duruşmaya tutuksuz olarak katılan ve hakkında 1 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Servet Güven'i tutuklayan mahkeme heyeti, ceza alan tutuksuz sanıklar Suat İlhan, Muhterem Alişan, Engin Akkay ve Selahattin Pekçelik hakkında yakalama kararı çıkarttı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Çetecilere Ceza Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement