Ceylanpınar'da STK'lardan 'Charlıe Hebdo' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Ceylanpınar'da STK'lardan 'Charlıe Hebdo' Tepkisi

Ceylanpınar'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed karikatürleri yayınlamasına basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

16.01.2015 16:36  Güncelleme: 16:54

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed karikatürleri yayınlamasına basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Grup adına yapılan açıklamada, derginin 4 sayfasına yer veren Cumhuriyet gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunulacağı dile getirildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Turan, şunları söyledi: " Danimarka'nın 2005'teki karikatür rezaletinden sonra, Fransa'da 2011'de başlayan ve günümüze kadar sürdürülen karikatür küstahlığı, Charlie Hebdo adındaki provokatör dergi öcülüğünde yapılmaktadır. Geçen hafta bu dergiye yapılan saldırı sonucu, dergi yazarlarının öldürülmesi bahanesiyle, İslama ve Hz. Muhammed'e saldırmak alenice yapılmaya başlanmış ve şer odakları aracılığıyla, bu olay bahane edilerek İslam ve Hz. Muhammed (s.a.v.) mahkum edilmeye çalışılmaktadır. 'Ben Charlie Hebdo'yum (!)' sloganı, yüksek sesle dillendirilmeye başlanmış ve hatta bu slogan, psikolojik baskıyla Müslümanlara bile söyletilmeye çalışılmıştır. Böylece 'Charlie Hebdo'nun rezaletleri, dünyaya kabul ettirilmek istenmiştir."

Yapılan açıklamada, olayı, "Ceylanpınar'dan en yüksek sesle kınıyor ve lanetliyoruz. Hz. Muhammed'e uzanan eller ve diller kurusun diyoruz" denildi. Batının gerçek yüzünü tüm dünyaya gösterdiğini söyleyen Turan, "Charlie Hebdo için Paris'te yapılan büyük yürüyüş, Batının sahtekarlığını, adalet terazisinin eğriliğini gözler önüne sermiştir. Zira Bosna Hersek'te, Afrika'da, Ortadoğu'da, Orta ve Doğu Asya'da yapılan kıyım ve katliamlarla, milyonlarca Müslümanın ölümüne kılını kıpırdatmayan Batının, Fransa'da öldürülen 12 kişi için dünyayı ayağa kaldırması, Batının gerçek yüzünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Turan, tarih boyunca her fırsatta İslama ve Müslümanlara saldıran Batı dünyasının, ifade özgürlüğü kılıfıyla kutsallarımıza hakaret ettiği yetmiyormuş gibi, ülkemizde de kendine Cumhuriyet adını veren ama cumhur'la hiç alakası olmayan sözde gazetenin de 'Charlie Hebdo'nun küstah karikatürlerini sayfalarında yayımladığını" belirtti.

Açıklamada, "Müslümanların ülkesinde, Müslümanların değerlerine alenen saldırılmıştır. Biz bu gazete müsveddesini de kınıyoruz, lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ceylanpınar'da STK'lardan 'Charlıe Hebdo' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement