Çeyrek Asırlık Gelenek Samsung ile Devam Ediyor - Son Dakika
Teknoloji

Çeyrek Asırlık Gelenek Samsung ile Devam Ediyor

Çeyrek Asırlık Gelenek Samsung ile Devam Ediyor

Bu sene 26.’ncısı gerçekleştirilecek olan geleneksel Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bu yıl ‘Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’ adıyla düzenleniyor.

18.07.2014 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Genç - -

20 Temmuz'da gerçekleşecek olan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı sponsoru Samsung Electronics'in Türkiye Başkanı Yoonie Joung sorularımızı yanıtladı.


- Samsung neden bu organizasyona sponsor olarak destek veriyor?


Yoonie Joung: Samsung, sporun insanları bir araya getirerek barışı güçlendirdiğine inanıyor.


Spor insanları, toplumları, ülkeleri, kıtaları birleştiriyor. Bu anlayışla, spor faaliyetlerini desteklemeye öncelik veriyoruz.


Samsung olarak uzun yıllardır spor bilinci, sportif ve Olimpiyat ruhunun gelişimine destek oluyoruz. Bu nedenle küresel olarak Olimpiyatların da sponsoruyuz. 2003 yılından beri Türkiye'deki Olimpiyat hareketinin öncüsü Türk Milli Olimpiyat Komitesi'ni (TMOK) destekliyoruz.


Vizyonumuzun bir parçası olarak Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na da 10 yıldır sponsor olarak destek veriyoruz. Boğazı ve İstanbul'u kucaklayan, kıtaları birleştiren ve gerçekten eşsiz olan bu yarışa destek olmaktan gurur duyuyoruz.


- Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı sizin için neden bu kadar önemli? Bu yarışı eşsiz kılan şey nedir?


Yoonie Joung: Samsung olarak yıllardır spor bilinci, sportif ve Olimpiyat ruhunun gelişimini destekliyoruz. Bu düzeydeki prestijli bir yüzme yarışı da bizim için çok değerli.


Bilindiği üzere Olimpiyatların özünde yedi temel değer var; dostluk, saygı,mükemmellik, azim, ilham, cesaret ve eşitlik. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na baktığımızda, bu değerlerin hepsini bu yarışta görüyoruz.


Ayrıca, TMOK ve Samsung, "Herkes için spor" diyor. Bu yarış kıtalar arası rotası, boğazın güzelliği ve konumu açısından eşsiz olması dışında herkese açık bir yarış. Profesyonel sporcularla birlikte herkesin katılabildiği bu yarışa dünyanın dört bir yanından her yaştan erkek ve kadınlar katılabiliyor.


Samsung'un spor alanında başka hangi sponsorlukları var?


Yoonie Joung: Samsung, kesintisiz 20 yılı aşkın süredir Olimpiyat Oyunları ve Asya Oyunları gibi, çeşitli spor dallarındaki önemli faaliyetleri desteklemektedir.Olimpiyatlar için ilk sponsorluk 1988 yılında Seul Olimpiyatları ile başladı. Samsung Electronics, Olimpiyat Oyunları Resmi Kablosuz Haberleşme Cihazları sponsoru. Teknoloji hizmetleri ve sağladığı mobil ekipman ile, son 10 yıldır Olimpiyatları'n her türlü kablosuz iletişim gereksinimleri karşılamak hizmet veriyor.


Olimpiyat Oyunları için ek olarak, 2004 yılından bu yana Samsung Electronics tarafından desteklenen bir başka etkinlik ise Olimpiyat Meşalesi.Olimpiyat Oyunları dışında Samsung Electronics dünya çapında pek çok farklı spor organizasyonları desteklemektedir; Asya Oyunları, Samsung Süper Lig, Samsung Dünya Golf Şampiyonası, dünya genelinde binlerce insanın katıldığı Samsung Koşu Festivali, Dünya Taekwondo Şampiyonası, Uluslararası Hokey Federasyonu, Uluslararası Futbol Ligi, NASCAR ve Chelsea Futbol Kulübü.


84 yaşında en kıdemli yarışmacı


Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın ilk düzenlendiği 1989 yılından beri kesintisiz olarak tüm yarışlara katılan ve hepsini tamamlayan 84 yaşındaki Levent Aksüt, bu sene 26'ıncı kez boğazda kulaç atacak.


Levent Aksüt, sağlıklı bir yaşam için herkesi aşırıya kaçmadan spor yapmaya davet ediyor.


4 kez üst üste yarışı kazanarak bir rekora imza atan milli yüzücü Hasan Emre Musluoğlu'nun en iyi derecesi ise 39 dakika 13 saniye.


Yarışmaya katılanlar arasında yer alan ABD vatandaşı Julie Upmeyer 2006 yılından beri Türkiye'de yaşıyor. Daha önce 2 kez katıldığı yarışmada kendi kategorisinde iki kez derece kazanan Upmeyer, bu sene de iddialı yarışmacılar arasında yer alıyor.


Kurtuluş Savaşı sırasında Malgaç Baskını ile düşmana ilk darbeyi vurmak suretiyle Aydın yöresinde düşman kuvvetlerinin ilerlemesini durdurmuş olan Yörük Ali Efe'nin torunu olan Seyyide Burak, 30 yaşında yüzmeye başlıyor ve 2013 yılında 55-59 yaş grubunda birincilik kazanıyor.


Fotoğraftakiler (Soldan sağa): Hasan Emre Musluoğlu, Seyyide Burak, Levent Aksüt, Julie Upmeyer, Yoonie Joung


İşte 26 yıllık geleneksel Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nı özetleyen infografik.




Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Çeyrek Asırlık Gelenek Samsung ile Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement