Cezaevinde Uzayın Derinliklerine Yolculuğa Çıktılar - Son Dakika
Yerel

Cezaevinde Uzayın Derinliklerine Yolculuğa Çıktılar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından cezaevinde kurulan planetaryumda (Gezegen evi) mahkum kadınlar ve çocukları, gök cisimleri hakkında bilgilendirildi.

26.02.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından cezaevinde kurulan planetaryumda (Gezegen evi) mahkum kadınlar ve çocukları, gök cisimleri hakkında bilgilendirildi.

Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleşen etkinliğe, kadın tutuklu ve hükümlüler ile çocukları katıldı. Etkinliğe katılanlar için cezaevinin spor salonuna planetaryum kuruldu. Görevliler tarafından hükümlüler ve çocuklarına gök cisimleri, uzay, fen bilimleri ve doğayla ilgili bilgiler verildi. 360 derece açıyla üç boyutlu olarak gökyüzünü tanıma imkanı bulan hükümlü çocukları, eğlenceli dakikalar yaşadı.

Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Ertan Ünsal, yaptığı açıklamada, etkinliğin cezaevinde kalan hükümlü ve tutukluların sivil hayata uyum sağlamasına yardımcı olacağını söyledi. Cezaevi Müdürü Şeref Tatlı da amaçlarının cezaevinde kalan kadınlara ve çocuklara gökyüzünü ve uzayı tanıtmak, onları cezaevinde bile olsalar araştırmaya teşvik etmek olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cezaevinde Uzayın Derinliklerine Yolculuğa Çıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement