Cezaevinde Yaka Kartı Tartışması - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Yaka Kartı Tartışması

Cezaevinde yaka kartı takmayan avukatla jandarma erleri arasında çıkan tartışma yargıya taşındı.

08.07.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müvekkilleriyle görüşmeye gittiği cezaevinde yaka kartı takmadığı için tartıştığı jandarma erlerinin, hakkında "hakaret" davası açtığını öğrenen avukat da askerler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Barosu avukatlarından Hakan Sondaç, avukatı Mehmet Korkut aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde 5 Aralık 2013 günü müvekkilleriyle görüşmek üzere Buca Cezaevi'ne gittiğini belirtti.

Cezaevi girişinde infaz memurlarınca Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ne (UYAP) kaydı yapıldıktan sonra yaka kartı verildiğini kaydeden Sondaç, ellindeki dosyalar nedeniyle bu kartı hemen takamadığını, jandarma er D.Ö'nün uyarısı üzerine kartı boynuna astığını, buna rağmen "Kartı taksana lan, sen ne biçim avukatsın, seni buraya sokmayacağım, içeriye girersin ama buradan kolay kolay çıkamazsın" gibi sözler sarf eden jandarmaya, "Ben avukatım, görevimi yapmamı engelleyemezsin, yürü git komutanın gelsin" dediğini ifade etti.

Bu sırada uzman çavuş B.P'nin de tartışmaya karıştığını aktaran Sondaç, yanında bulunan avukat Kurtuluş Kanat'ın "askerdir boş ver" demesi üzerine şikayetten vazgeçtiğini anlattı. Hakan Sondaç, daha sonra askerlerin, hakkında Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK 125. maddesi kapsamında "hakaret" suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtıklarını öğrendiğini belirtti.

Sondaç, olaya ilişkin tutanağın altında imzası bulunan 7 asker ve bir tüpçü hakkında, "Avukatın görev yapmasını engellemek amacıyla tehdit ile direnme", "Sahte tutanak düzenleme", "Suç ve delil uydurma", "hakaret, tehdit, iftira", "Kamu görevini kötüye kullanmak" suçlarından dava açılması istemiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezaevinde Yaka Kartı Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement